Що з'їсти на ніч, щоб схуднути?

2702 0

Ми у соцмережах:

Що з'їсти на ніч, щоб схуднути?

Не їсти після 18-ї години? Даремно. Голодна ніч не піде на користь, навіть якщо ви хочете швидко схуднути. А смачна вечеря може бути безпечною для фігури, якщо правильно вибирати продукти.

вечеря-схуднення Правильна вечеря складається зі складних вуглеводів і білка. Вуглеводи будуть розщеплюватися поступово, забезпечуючи вас необхідною кількістю енергії до ранку. Білок буде підтримувати потрібний рівень амінокислот і допомагати вночі відновлюватися. Основні продукти, які дозволені для вечірнього прийому їжі — це нежирна риба і м'ясо, овочі, молочні продукти, яйця, злаки. Вдалі комбінації для пізньої вечері, щоб не набрати вагу:

Нежирна риба запечена або відварна + зелені овочі

Це чудове поєднання, щоб втамувати голод смачною і вишуканою їжею, не побоюючись за свою вагу.

Відварене філе курки або перепілки з салатом з овочів

Відварне м'ясо птиці — це якісний і безпечний для фігури білок. Ви зможете зберегти відчуття ситості до ранку, навіть якщо ляжете спати досить пізно. У процесі приготування філе додавайте спеції: так ви поліпшите смак продукту і не будете тягнутися до гострих соусів або майонезу. Овочевий салат для схуднення краще зробити з помідорів, кабачків, огірків, шпинату, оливок.

Морська капуста з морепродуктами

Білок в чистому вигляді і ні грама жиру — це перевага морепродуктів перед усіма іншими джерелами білка. Єдина, але дуже важлива умова — правильно вибирати морепродукти. Морська капуста багата клітковиною, мікроелементами, перетравлюваними вуглеводами і також білком. Високий вміст йоду в морській капусті допоможе запустити метаболізм і швидше схуднути.

Макарони з морепродуктами

Якісні макарони твердих сортів не будуть заважати худнути, а навпаки, привчать вас до правильних вуглеводів. Якщо ви любите борошняне, то ця вечеря буде дуже приємним завершенням дня. Щоб морепродукти зберегли всі свої корисні властивості і при цьому доповнили макарони приємним смаком, потрібно приготувати їх на олії. Розігрійте сковорідку і налийте трохи рафінованої олії, коли вона нагріється, опустіть туди морепродукти і готуйте три хвилини. Тепер залишилося викласти морепродукти на макарони. Важливо, щоб ви не виливали всю олію в тарілку, а виклали морепродукти з допомогою лопатки.

Сирна запіканка зі шпинатом і морквою

Для запіканки знадобиться сир середньої жирності, яйце, трохи солі, морква і шпинат. Сир розітріть з яйцем, наріжте шпинат, подрібніть на тертці моркву і перемішайте із сирною масою. Посоліть за смаком. Отриману масу викладіть у невисоку форму і запікайте 40 хвилин при 180 градусах. Така вечеря буде засвоюватися довго, і організм витратить на цей процес багато енергії. Так ви будете позбавлятися від жирових запасів, і при цьому довго відчувати ситість.

Салат з кальмарів з яйцем і квасолею

Це також досить ситна вечеря, і відчуття голоду точно повернеться не скоро. При цьому мала кількість жиру не дозволить збити з курсу програму схуднення, а велика кількість різноманітного білка доповнить потреби в амінокислотах. Відварений кальмар, варене яйце, варена біла квасоля, столова ложка нежирної сметани. Додайте сіль і спеції за смаком.

Запечена картопля з грибами і маринованим огірком

Це дуже простий варіант вечері, але він смачний і досить ситний. Картоплю добре вимийте і залиште в шкірці. Вимийте печериці. Картоплю, печериці змастіть з усіх боків олією, покладіть в духовку до повного запікання. Гриби потрібно буде дістати вже через півгодини. Наріжте їх пластинками, також тонко наріжте огірок, і все змішайте в салатнику. При бажанні додайте помідор. Готову картоплю очистіть від шкірки, викладіть на тарілку, посоліть, додайте трохи олії. Поруч викладіть салат. Вечеря готова.

Теплий салат з овочів

Підготуйте овочі: баклажани, кабачок, помідор, солодкий перець, морква, перець чилі, часник. Всі овочі можна запекти в духовці, а помідор залишити свіжим. Очистіть овочі, наріжте, додайте перець чилі, часник, сіль. Заправте все олією першого віджиму. До такої вечері доповненням може стати шматочок цільнозернового хліба або невелика порція гречки.

Печені яблука

Це елементарна вечеря, але її простота нехай вас не бентежить. Навіть без додавання цукру та інших компонентів запечені яблука будуть дуже смачні. Якщо є бажання додати трохи вишуканості смаку — присипте яблука перед запіканням корицею.

Салат з буряка і оселедця

Філе оселедця слід нарізати тонкими скибочками, з'єднати з відвареним буряком, подрібненим на тертці. Все це заправте олією. Шматочок цільнозернового хліба доповнить трапезу. При бажанні можна запекти картоплю для гарніру. І найголовніше: пам'ятайте про величину порції. Навіть накорисніша їжа може бути зайвою, якщо ви не контролюєте, скільки ви поклали її в тарілку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також