Що знижує користь чаю

763 0

Ми у соцмережах:

Що знижує користь чаю

Регулярне вживання чорного і зеленого чаю має безліч переваг для здоров'я, серед яких зниження ваги і підвищення рівня антиоксидантів. Однак деякі його корисні властивості втрачаються через помилки, які допускають при приготуванні чаю.

Занадто багато цукру. Якщо трішки підсолоджувати чай, жодних негативних наслідків не буде. Але якщо пити його з кількома ложками цукру, то невдовзі напій перетвориться з корисного в нездоровий. Найкращий спосіб насолодитися чаєм — пити його в чистому вигляді.

Штучні підсолоджувачі. Дехто впевнений, що проблему цукру вирішать штучні підсолоджувачі. Дослідники все ще визначають зв'язок таких добавок з різними захворюваннями. Щоб не ризикувати зайвий раз, фахівці радять обмежувати вживання цих продуктів.

Занадто багато вершків. Як і у випадку з цукром, їх вживання варто обмежити, щоб не перетворювати напій у джерело калорій. Трохи вершків не зашкодить, але краще не додавати в чай ​​більше двох чайних ложок.

Занадто тривале заварювання. У стандартній чашці чаю (250 мл) міститься від 20 до 40 мг кофеїну. Однак якщо заварювати чай занадто довго, цей показник може значно збільшитися. Людям із захворюваннями серця рекомендується уважно стежити за часом його приготування. Як правило, щоб отримати смачний напій, достатньо дати йому настоятися 4 хв.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також