Щоб 16-річний юнак вижив, потрібно 50 тисяч доларів

1731 0

Ми у соцмережах:

Щоб 16-річний юнак вижив, потрібно 50 тисяч доларів

Павло Мамчур уже місяць лікується в онкогематологічному відділенні обласної дитячої лікарні. У вересні лікарі поставили хлопцю страшний діагноз – міелодиспластичний синдром. Якщо протягом трьох місяців йому не зроблять пересадку кісткового мозку, хворобу не вдасться зупинити і дитина помре від раку крові.

Павло Мамчур 16-ть Павлові із села Колодязне Березнівського району виповнилося у липні. Минулого року, закінчивши 9 класів у школі, він розпочав навчатися у Соснівському профліцеї. Продовжити цього року навчання не зміг.

Павло Мамчур
- Ми приїхали до Рівного купити штани і сорочку, - розповідає мати хлопця Лариса Мамчур. – А заодно вирішила зайти у діагностичний, щоб Пашку обстежили. Влітку він різко втратив п’ять кілограмів і змінився на обличчі – частина була білою, а інша жовтою. Терапевт у діагностичному, тільки глянувши, одразу зрозуміла, що хвороба серйозна. Ми без черг поздавали аналізи і нам поставили попередній діагноз – лейкоз. Направили в онкогематологію, куди з «Охматдиту» прийшло підтвердження, що у Паши - міелодиспластичний синдром. Хвороба дуже рідкісна. Тільки одна-дві людини хворіють на сто тисяч населення. Вилікувати хворобу можна, трансплатувавши кістковий мозок. В Україні такі пересадки роблять тільки від родичів, мій кістковий мозок сину не підходить. Родина знайшла клініку у Туреччині, яка погодилася прийняти Павла і зробити пересадку, проте коштуватиме операція близько 50 тис. доларів. Таких коштів родина не має. Лариса ж бо виховувала двох синів сама. - Батько Павла покинув нас, коли я була на сьомому місяці вагітності, відтоді сина навіть не бачив, а нині ще й відмовляється підписувати документи, аби надати дозвіл на вивіз дитини за кордон, - розповідає жінка. – Мені важко це зрозуміти, йдеться ж про порятунок сина... Не прошу у нього коштів, проте сподіваюся, що небайдужі люди нам допоможуть. Лікарі дають Паші три місяці. Якщо протягом цього часу не зробити пересадку, буде запізно. Цими вихідними аналізи у нього вже погіршали… 2 жовтня у старшого брата Павла мало бути весілля. Через хворобу родина святкування скасувала. Молодята тільки повінчалися. - Пашка у мене великий трудівник і, що вже там, красень, - додає мама хлопця. – Медсестри заходять у палату і все питають, де він такі брови й очі взяв красиві. До хвороби 90 кілограмів важив, спортом займався, тож м’язи наростив такі, що сорочку було важко знайти. Гіршати йому стало з весни, спати часто вдень почав, я ще навіть дивувалася і все списувала на підлітковий вік... А тепер він не хоче на вулицю виходити, бо не може підійнятися сходами і йому стає соромно за себе… Наразі родина зібрала на лікування 90 тис. грн. Аби допомогти Павлові, не вистачає ще чимало коштів. Рідні просять допомогти врятувати юнака. Перерахувати кошти можна на рахунки мами, Мамчур Лариси Володимирівни, у «ПриватБанку»: Гривня: 5168757312641865 Долар: 5168757314013741 Євро: 4149497865025656 Телефони мами: 0669456433, 0988203878. Павло Мамчур
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також