Щоб без стрілок на рукавах

402 0

Ми у соцмережах:

Щоб без стрілок на рукавах

Для того, щоб сорочка вдало доповнювала образ, її потрібно вміти правильно прасувати.

Сорочка — частина гардероба, процес прасування якої складний і специфічний. Стосується це зауваження і чоловічих, і жіночок сорочок. Як випрасувати так, щоб сорочка не виглядала пом’ятою, щоб не було стрілок на рукавах та зморшок між гудзиками?

Сушити сорочки необхідно на плічках, а прасувати ще трохи вологими. У такому разі процес прасування буде легким і приємним. Але якщо тканина все-таки пересохла, перед тим як прасувати, необхідно добре змочити її, використовуючи пульверизатор. Щоб зволоження було рівномірним, сорочку можна обернути в рушник і покласти в поліетиленовий пакет.

А от шовкові сорочки краще прасувати сухими, але через вологу тканину. Традиційну марлю використовувати не потрібно, вона може залишити відбитки. Штучний шовк взагалі не любить збризкування, інакше будуть плями.

Прасувати сорочки потрібно з лицьового боку, за винятком сорочок темного кольору і прикрашених вишивкою. Якщо сорочку з темної тканини попрасувати з лицьового боку, вона буде блищати від залишених праскою смуг. Бувають випадки, коли доводиться прасувати сорочку, не вивертаючи навиворіт, тоді робити це потрібно обережно, лише легенько торкаючись праскою. Щоб уникнути потьмяніння, з вивороту прийнято прасувати і сорочки з блискучих тканин.

Щоб добре випрасувати сорочку, потрібно дотримуватися певної послідовності: спочатку прасуйте дрібні деталі, а вже потім переходьте до більш великих. Спочатку прасуйте внутрішню і зовнішню частину коміра сорочки. Пропрасовувати його потрібно від куточків до середини, і обов’язково почати з вивороту. З лицьового боку зробити це теж необхідно, таким же способом.

Потім опускайтеся нижче по спині, пропрасовуючи сорочку до кінця.

Довгі рукави починаємо прасувати з манжетів — так само як і комір, вони відпрасовуються з двох сторін. З рукавами доведеться повозитися: скласти рукав навпіл; розгладити шов посередині; перевернути рукав; випрасувати з іншого боку; скласти рукав по шву; випрасувати від шва до краю, не залишаючи загинів. Для зручності прасування рукавів винайдена спеціальна дошка. Якщо вона у вас є, то просто натягніть на неї рукав і попрасуйте по колу. Так само дощечка виручить при прасуванні плечиків. Від плечей переходьте вниз по сорочці, пропрасовуючи простір на грудях і на планці між ґудзиками.

При прасуванні тканина може перекоситися або розтягнутися. Щоб цього уникнути, пересувайте праску вздовж основної нитки, не тримайте її довго на одному місці.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також