Щоб дистанційне навчання було безпечним – поради МОН

881 0

Ми у соцмережах:

Щоб дистанційне навчання було безпечним – поради МОН

МОН дало поради батькам з безпеки дистанційного навчання

 Міністерство освіти і науки України на своїй сторінці у Фейсбук опублікувало поради, як зробити дистанційне навчання дітей максимально безпечним.

"Найчастіше в Україні використовуються такі додатки – Skype, Hangouts i Zoom. У них є спільні налаштування, які дозволяють захистити дитину та зробити онлайн-світ безпечнішим", – йдеться в повідомленні.

Міносвіти дало наступні поради:

  • Для створення акаунта обирайте надійний пароль, наприклад, замість "baseball" спробуйте – "b@$e8a77".
  • Одразу в налаштуваннях перевірте, щоб вся приватна інформація залишалась приватною, наприклад, варто вимкнути можливість знаходити дитину чи підлітка за номером телефону у Skype.
  • Відключіть автоматичний дозвіл приймати повідомлення від незнайомих осіб, а також автоматичне завантаження файлів, які були надіслані у чаті, на пристрій дитини/підлітка.
  • Якщо дитині чи підлітку все ж таки пишуть незнайомці, то варто заблокувати такі профілі не тільки для власної безпеки, а ще і для безпеки інших користувачів.
  • Якщо дитина/підліток використовує публічний пристрій, наприклад, комп’ютер у класі інформатики чи ноутбук у друзів, то після завершення навчання варто перевірити, чи користувач вийшов із системи.
  • Дитина чи підліток мають пам’ятати, що дзвінок може бути записаний, тому все, що було відправлено у чат чи проговорено на камеру, назавжди лишається саме таким, без можливості це змінити.
  • По можливості батьки мають бути включеними в онлайн-світ дитини/підлітка. Це означає – перепитувати, як пройшли заняття, чи було щось, що засмутило сина чи доньку, як відбувалась комунікація.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також