«Щоб люди не були овочами»: у Рівному хворих ставитимуть на ноги після інсультів

3110 0

Ми у соцмережах:

«Щоб люди не були овочами»: у Рівному хворих ставитимуть на ноги після інсультів

У Рівному готуються до відкриття першого муніципального відділення, де люди проходитимуть реабілітацію після інсульту.

 Розташоване воно при неврологічному відділенні лікарні №2, яку колись називали залізничною. Там буде близько 6 ліжок для тяжкохворих пацієнтів та 12 ліжок для інших.

Ремонт у відділенні уже проведений, для відкриття потрібно лише закупити дороговартісне обладнання. Попри урізання витрат з міського бюджету під кінець року, міські депутати на бюджетній комісії прислухались до прохань медиків.

Правильніше буде сказати, що гроші «вибила» заступниця міського голови Галина Кульчинська, яка наполягала, щоб депутати знайшли «нещасних 800 тисяч, які виводитимуть людей зі стану овочів та ставитимуть на ноги». Депутати погодилися забрати ці гроші з реконструкції стадіону «Авангард». Зроблять це на майбутній сесії Рівненської міської ради, яка відбудеться завтра, 18 жовтня.

- Після трьох днів гострого періоду людину, яку розбив інсульт, потрібно швидко ставити на ноги. Адже потім буде пізно і хворий ризикує залишиться нерухомим на усе життя. У Рівному немає таких комунальних відділень. Всі вони приватні і платні. Знаю, що день лікування у приватній клініці коштує 1500 гривень. Левовій частині хворих таке лікування не по кишені. Тому вони залишаються приреченими бути нерухомим або частково нерухомими усе подальше життя. У нашому муніципальному відділені надаватимуть допомогу усім людям не залежно від їх соціального статусу. Якраз цих 800 тисяч гривень не вистачає на специфічне обладнання - стабілізатори. Це такі сітки, які дозволяють підняти людину та імітувати різні рухи організму. Якщо гроші виділять, то відділення запрацює до кінця року, - розповів начальник міського управління охорони здоров’я Рівного Віктор Іськів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також