Щоб не завелися жучки

1248 0

Ми у соцмережах:

Щоб не завелися жучки

Господині часто купують борошно про запас, особливо зараз. Щоб воно не відсиріло і в ньому не завелися всілякі жучки, треба правильно його зберігати.

Борошно найкраще зберігається при темп. +20°C. Приміщення має бути темним, сухим, добре провітрюватися і не мати сторонніх запахів.

Для борошна шкідливі температурні коливання. Різкі стрибки температури можуть призвести до того, що воно набуде гіркуватого смаку і стане непридатним до вживання. Тому набирайте борошно безпосередньо в місці зберігання.

Не рекомендується довго зберігати борошно в заводській паперовій упаковці. Не підходять для зберігання поліетиленові пакети та пластикові контейнери. У них можна тримати борошно, якщо ви будете використовувати його найближчим часом.

Щоб борошно не відсиріло і не ввібрало сторонні запахи, його потрібно пересипати в скляну ємність або полотняні мішечки. Перед тим вимочіть мішечки у солоному розчині (2 ст. л. солі на 1 л води), а потім добре висушіть.

У ємність, де зберігається борошно, покладіть зубчики часнику, кілька лаврових листочків або маленький гострий перчик — вони добре відлякують комах. Також допомагають запобігти появі жучків сухі трави, такі як кардамон, полин, календула та чебрець.

Також можна покласти борошно в морозилку на 15 хв., після чого пересипати в тару.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також