Щоб перемогти потяг до солодкого

926 0

Ми у соцмережах:

Щоб перемогти потяг до солодкого

Часто після їди і навіть замість їжі багатьом хочеться солодощів. Цукор шкідливий не тільки для фігури, але і для шкіри, зубів, здоров’я внутрішніх органів.

При цьому бажання іноді стає непереборним, і ми дозволяємо собі з’їсти плитку шоколаду, шматок торта або інші смаколики. Як утриматися від продуктів, що містять цукор, і побороти бажання їх їсти — розповіла дієтолог-нутриціолог Інна Кононенко.

Основних причин дві — зневоднення і проблеми з виділенням шлункового соку.

Якщо ви почали прийом їжі, коли організм був зневоднений, їли солону або високобілкову їжу — організм може вимагати більше рідини. І часто це «бажання» солодкого насправді є сигналом зневоднення. Лікар радить пити достатню кількість води протягом дня і щоразу за пів години до прийому їжі.

Як зауважує дієтолог, знижений рівень кислотності, а також ранній сніданок, надто пізня вечеря на тлі щільного прийому їжі можуть призводити до появи бажання перекусити чимось солодким.

«Їжа «стоїть» у шлунку, і нам хочеться чогось кислого, щоб поліпшити травлення в шлунку. Але часто мозок видає з «харчової пам’яті» варіанти солодких і кисло-солодких фруктів. Якщо шлунок працює мляво, соляної кислоти мало або ви їсте не в такт з біологічними ритмами ШКТ, то вживайте воду з лимоном, кислі фрукти до їди», — зазначає медик.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також