Щоб перейти до Пагорба Слави, просять світлофор

940 0

Ми у соцмережах:

Щоб перейти до Пагорба Слави, просять світлофор

Хочеш перейти дорогу — біжи, бо переїдуть. Саме так мешканці вулиці Костромської переходять по "зебрі" до єдиного в їхньому районі місця відпочинку — парку Пагорба Слави та до городів, які розташовані поряд. Рівняни скаржаться, що автомобілі часто не збавляють швидкості на нерегульованому пішохідному переході, навіть щоб пропустити матерів з дитячими візками. Нещодавно люди написали листа міському голові, під зверненням — 172 підписи. Просять поставити світлофор з кнопкою "на вимогу".

пагорб слави Віталій Миронюк, начальник міського управління транспорту і зв'язку:

— Проїжджа частина на тій ділянці широка, а потік транспорту — інтенсивний. Оскільки мешканці просять світлофор, що переключається натисненням кнопки самим пішоходом, він не буде впливати на роботу інших світлофорів, що біля автовокзалу. Це питання розглядали на координаційній раді з питань безпеки руху і вирішили, що такий світлофор потрібен. Тепер управління ЖКГ має замовити проект і оголосити тендер. Встановити його мають до кінця року.
Володимир Лапюк, заступник начальника міського управління ЖКГ:
— Я пропонував повісити одну секцію світлофора, що блимає жовтим, щоб водії бачили його здалеку і були уважніші, а у світлофорі з кнопкою потреби не бачу. Але якщо вже погодили — зробимо.
Валентина Павлюк-Гуме­нюк, начальник відділу ДАІ з обслуговування м. Рівне:
— Ми вивчали це питання і не заперечуємо. Але у нас є ще одне проблемне перехрестя — на розі вулиць Київської та Данила Галицького, де часто трапляються ДТП. Зокрема, минулої неділі там було четверо потерпілих. На перехресті є світлофор, але він не працює, хоч уже двічі міняли усю проводку, от його треба відремонтувати.
До речі, у липні нарешті запрацював новий світлофор на перехресті вулиць Соборної-Старицького-Вербової, де неодноразово травмувалися люди. Також цього літа встановили світлофори на переходах біля вул. Макарова, 8 та на Дубенській, поблизу школи №27.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також