Щоб покататися на «маталайці», їдьте у Дубно

6506 0

Ми у соцмережах:

Щоб покататися на «маталайці», їдьте у Дубно

Всі знають про мальовниче місце під назвою Острівок біля берега Ікви, що в Дубні. Віднедавна там з’явилися нові мотузяні гойдалки. Майстер, який їх виготовив і почепив – благодійник-козак Сергій Яковчук – назвав атракцію «маталайками» і запрошує всіх охочих покататися. З гойдалок видно маєток князів Острозьких.

 Блогу "Знай більше" Сергій Яковчук розповів про свою працю та плани на майбутнє.

- Кілька років тому я із козаками поставили там столики та лавочки. Зробили це, щоб якось людям покращити відпочинок. Але вони почали використовувати "меблі" не за призначенням. Я втомився за тим спостерігати, ремонтувати й прибирати після всіх. І в один день псіханув та все демонтував. Але минулого року зробив там першу гойдалку. Хоча гойдалкою її люди називають, а у мене інша назва - маталайка. І на диво вона прижилася. І ніхто за цей час її не скрутив, а навпаки - до маталайки почали приходити люди. Зробилась фотозона і бували навіть моменти, коли була черга до неї, щоб погойдатись-пофоткатись.

Чесно, мені це було приємно і досить дивно . Часто спілкувався з людьми на цю тему й пообіцяв громаді, що як ця витримає рік, то я добавлю їй сусідку, - розповідає Сергій Яковчук.
Тож тепер є нова маталайка, але вже подвійна.

- Її липка посередині тримає, а вже з гілля клена зроблене все інше. У використання пішов трос, який колись був натягнутий над водоймою острівка і де був атракціон "Швидкісний спуск". Вандали його переломили. Напевно планували чи на металолом здати, чи ще на щось. Для подібної атракції він вже був непридатний, тому сьогодні служить людям таким чином. Минулої суботи поставив каркас, а сьогодні вже зробив сідала і запустити в дію. У процесі там будуть певні коригування, але то таке, то дрібниці надіюся буде працювати і розважати людей. А я далі буду спостерігати за людьми і їхньою реакцію. А далі буде видно. Можливо ще щось згодом там придумаю. Інколи сам люблю там сидіти, гойдатися й провітрювати свої вічні думки в голові, - так по філософськи завершив нашу розмову добродій Сергій.

Від імені мешканців міста щиро дякуємо Сергію Яковчуку за добрі справи, які він робить для громади. Творчого Вам натхнення і щасливої долі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також