Рис по праву можна назвати універсальним продуктом. Страви з нього виходять смачними й корисними, це добра дієтична їжа. Але неправильне їхнє зберігання може нашкодити здоров'ю.
Страви з рису не можна довго тримати при кімнатній температурі. В цьому випадку в них оселяються і швидко розмножуються хвороботворні бактерії, здатні викликати харчові розлади. Щоб цього не сталося, не залишайте готовий рис надовго в теплому приміщенні. Як тільки їжа охолоне, поставте її в холодильник і зберігайте в герметичних ємностях. З цих же причин уникайте їсти недоварений рис. Щоб вбити бактерії, а також знешкодити токсини, які рис накопичує в процесі вирощування та зберігання, страва повинна пройти повну термічну обробку, тобто готуватися при температурі 100 градусів у крайньому разі протягом 10-15 хвилин. Якщо ви не впевнені в тому, що рис достатньо проварився, краще потримайте його на плиті ще деякий час.