Щоб сплатити кредити, мешканка Острожчини вигадала, що її дитина померла у Німеччині

2846 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Шахрайка збирала гроші на... транспортування тіла дитини в Україну.

Слідчі направили до суду кримінальне провадження з обвинувальним актом відносно 29-річної жительки колишнього Острозького району, яка шахрайським способом заволоділа понад 25 тисячами гривень.

Поліцейські встановили, що зловмисниця на власній сторінці в соціальній мережі опублікувала оголошення про терміновий збір коштів на транспортування тіла своєї померлої дитини із Німеччини на територію України. Відомо, що обвинувачена має трьох малолітніх дітей: усі вони живі та здорові.

У результаті протиправних дій зловмисниці в статусі потерпілих — семеро осіб, які звернулися до поліції. Вони відгукнулися на прохання допомогти та переказали загалом 6300 гривень власних коштів на вказаний 29-річною жінкою картковий рахунок.

Отримані кошти жінка витратила на власні потреби, адже, з її слів, має борги за отримані раніше кредити.

Викрила шахрайку одна із потерпілих. Вона звернула увагу на деталі в публікації та в подальшому витребувала у жінки докази: свідоцтво про смерть і т.д., які вона надати не змогла.

За фактом шахрайства, вчиненого шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, зловмисниці повідомили про підозру за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України.

Відтак, тепер їй може загрожувати до восьми років позбавлення волі із конфіскацією майна.

29-річна обвинувачена свою вину визнала та співпрацювала зі слідством. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також