Щоб уникнути кисневого голодування на карантині

837 0

Ми у соцмережах:

Щоб уникнути кисневого голодування на карантині

Карантинні заходи вимагають майже постійного перебування в квартирі, але такий ритм життя призводить до зниження вмісту кисню в крові. В умовах карантину гіпоксемія (стан, який характеризується кисневим голодуванням) може стати хронічною, викликати швидку втомлюваність, сонливість, зниження когнітивних функцій.

Фізіологічними ознаками кисневого голодування можуть бути кашель, задишка, прискорене поверхневе дихання і серцебиття. За словами лікарів, для запобігання гострій або хронічній нестачі кисню важливо правильне харчуватися, що допомагає отримувати достатньо вітамінів, оскільки від цього залежить стан судин і кров'яних клітин.

Експерти рекомендують робити розминку і дихальну гімнастику в добре провітрюваному приміщенні. Провітрювати кімнати в умовах карантину слід якомога частіше. Особливо ефективним є наскрізне провітрювання, при якому відбувається активний рух повітря. Перед сном бажано провітрити кімнати з особливою інтенсивністю, щоб температура була на рівні 16-18 градусів. Для зволоження приміщення потрібно часто робити вологе прибирання або скористатися зволожувачами повітря.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також