Щоб відчули домашнє тепло на фронті - мешканка Рівненщини готує бійцям «сухий борщ»

732 0

Ми у соцмережах:

Щоб відчули домашнє тепло на фронті - мешканка Рівненщини готує бійцям «сухий борщ»

На фронті військові смакують домашніми стравами, які у сушеному вигляді виготовляє волонтерка.

Доброю історією поділився у фейсбуці голова ОВА Віталій Коваль:

 - Марія Ярославська – логопед. Займається із дітками з особливими потребами. А у вільний час нарізає, сушить і фасує у пакети інгредієнти для перших страв, щоб військові змогли відчути домашнє тепло на фронті. Для цього достатньо залити суміш окропом. Сьогодні у її меню налічується 5 перших сухих страв: борщ, грибний суп із гречкою, суп із макаронами, суп зі шпинатом та кус-кусом, суп харчо з рисом та томатами. До кожного також додає сушене м’ясо або ковбаски.
 
 «Для мене було тяжко, що люди йдуть воювати, мої рідні дядьки воюють, а я нічого зробити не можу. Я не могла просто перерахувати гроші для ЗСУ. Бо здавалося, що це завжди встигну зробити. Тож із першого дня думала, чим можу зайнятися. І якось одного ранку, коли прокинулася, сказала чоловіку, що буду готувати сухі борщі. Він спочатку здивувався. Але вже увечері придбав для мене сушарку і приніс її додому», - розповідає Марія.
Для збору необхідних інгридієнтів відгукнулися небайдужі: друзі, колеги та мами діток із особливими потребами, з якими працює Марія. «Особливі» мами, самі перебуваючи у складних життєвих обставинах, не покладаючи рук, працюють для перемоги. Хтось приносив продукти, прянощі, інші сушили овочі. Так сформувався цілий «батальйон» жінок, які здебільшого уночі робили усе, щоб якнайшвидше передати хлопцям рідний сухий український борщ.
 
На сьогодні військові отримали тисячі пакетів із сухим борщем та супами від рівненських волонтерів. Минулого місяця на передову поїхало більше 200 пакетів. Найголовніше для Марії Ярославської – це те, що ці супи споживають військові в польових умовах, де неможливо розводити вогонь. Кажуть, що це зручно та швидко.
 
Марія із командою волонтерів роблять для перемоги від них залежне там, де вони є. Дякуючи неймовірній єдності українців перемога точно буде за нами! - впевнений Віталій Коваль.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також