Щоб водіям і пішоходам було комфортно: уже відомо, хто відремонтує дорогу на Квасилів

1991 0

Ми у соцмережах:

Щоб водіям і пішоходам було комфортно: уже відомо, хто відремонтує дорогу на Квасилів

Нещодавно на сайті державних закупівель "ProZorro" визначили переможця тендеру, який виконає капітальний ремонт ділянки вулиці В’ячеслава Чорновола у Рівному - від вул. Миколи Карнаухова до вул. Сергія Бачинського. Найкращу пропозицію надало товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Будальянс груп", яке запропонувало свої послуги за 97,7 млн грн. Як тільки договір буде підписано, переможець приступить до виконання робіт. Згідно умов тендеру, завершити капремонт мають до 31 грудня 2024 року.

Як пояснив директор міського департаменту інфраструктури та благоустрою Руслан Гудима (на фото), ця дорога дуже важлива для Рівного, адже вона є магістральною - сполучає місто з Квасиловим, Здолбуновим та об'їзною.

 - Це також мікрорайон, який досі розбудовується, але в якому уже мешкає близько 15 тисяч осіб і де потрібна інфраструктура. А там навіть тротуару не було, щоб забезпечити комфорт і безпеку пішоходам і маломобільній групі населення — тим же молодим батькам з дитячими візочками та людям з інвалідністю. Стан дороги бажає кращого. Проєкт передбачає як розширення дороги, так і нові світлофори, водовідведення та багато іншого. Не будемо також забувати, що Рівне об’єдналося з Квасиловом в одну громаду і нам потрібне нормальне транспортне сполучення.

Нагадаємо, ділянку вулиці В'ячеслава Чорновола протяжністю 1,1 км планується оновити повністю — від підземних комунікацій до зелених насаджень та дорожніх знаків нагорі.

Зокрема, передбачено чимало земляних робіт, адже мають прокласти труби під зливову каналізацію, зробити дві установки компактного типу для очищення стічних вод, дощоприймальні колодязі. А щоб дорожнє полотно довше прослужило, армують шари асфальтобетонного покриття геотекстилем. Дорожню розмітку наноситимуть пластиком за допомогою маркувальних машин. Тротуари чотирьох типів викладуть сірою та кольоровою бруківкою, має бути тактильна плитка для незрячих. Чотири сталеві автобусні зупинки матимуть лавки та скляне покриття. А ще будуть звичайні, партерні та мавританські газони, висадять кленолистні платани. Також повністю замінять електромережі з усім дорожнім приладдям. Зокрема, встановлять десятки LED-світильників як зовнішнє освітлення. Будуть і нові світлофори, три з яких матимуть звуковий супровід. Переможець тендеру має дати 10-річну гарантію на виконані роботи.

Замовником капітального ремонту є департамент інфраструктури та благоустрою Рівненської міської ради.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також