Щоб заробити на аліменти, підмітатимуть вулиці

1299 0

Ми у соцмережах:

Щоб заробити на аліменти, підмітатимуть вулиці

У Рівному проживає майже сотня чоловіків, які більше півроку не платять аліменти своїм дітям. Якщо у найкоротші терміни вони не погасять заборгованість, то їх можна буде побачити із мітлою в руках на вулицях міста. Нещодавно міськвиконком погодив список комунальних підприємств, які залучатимуть таких чоловіків до суспільно корисних робіт.

Надія Трусік, начальник Рівненського міськрайонного відділу з питань пробації:

— Коли виникає піврічна заборгованість, то гроші з боржника стягують за рішенням суду. Боржника зараховують до списку тих, хто проходить суспільно корисні роботи. Строк їхнього проходження може складати до двох місяців. Тобто повноцінно людина працює вісім годин на день, а з її зарплатні виплачують аліменти для дитини. Суспільно корисні роботи за рішенням суду проходять у вільний від основної роботи час. Зазвичай той, хто боргує, бере відпустку за власний рахунок та виконує громадські роботи. Їх зарплатня є не меншою, ніж розмір мінімальної заробітної плати. Чоловіки, на яких накладено судом адміністративне стягнення, будуть підмітати вулиці та двори, лагодити дахи, фарбувати паркани, підрізати кущі та збирати сміття. Комунальне підприємство самостійно вирішує, на яких роботах їх задіяти.

Згідно із рішенням виконкому, боржники можуть працювати у жеках «Галицькому» та «Покровському», ритуальній службі, тресті зеленого господарства, ШЕУ та в КАТП-1728.

Богдан СЛОНЕЦЬ.

Довідка РВ:

Торік рівненські державні виконавці стягнули 79,9 млн грн аліментів на користь 18 тисяч дітей. Є приклади, коли боржники відразу сплачували по 100 тисяч гривень, які заборгували своїм дітям за кілька років. Здебільшого тому, що вони були внесені до Єдиного реєстру боржників, і їм було обмежено виїзд за кордон.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також