Щоб змінити парк у Рівному, оголосять конкурс

848 0

Ми у соцмережах:

Щоб змінити парк у Рівному, оголосять конкурс

Старі дерева з пташиними гніздами, непрацюючий каскад фонтанів та ще радянських часів атракціони — таким звикли бачити рівняни центральний парк міста. Кожен новий директор сподівався щось змінити на краще, але грошей у бюджеті на всі потреби не вистачало. Хіба на поточні ремонти та декілька нових кущів. Втім, можна залучити й грантові кошти — була б хороша ідея. Тепер новий погляд на старий парк чекають від креативних архітекторів. Для цього місто оголосить Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс — на кращу концепцію благоустрою парку. Умови ще продумають.

Олександр Воробюк, заступник начальника міського управління містобудування та архітектури:

— Маємо неодноразові звернення, є пропозиції керівництва щодо покращення цього простору, приведення його до більш сучасного вигляду. Конкурсом буде визначено кращу концепцію перетворення парку ім. Шевченка, щоб у подальшому втілити її в життя. Управління містобудування та архітектури виступає замовником конкурсу. А фінансування пропонується за меценатські, грантові кошти.

Віктор Шакирзян, секретар міської ради Рівного:

— Особливо говоримо про безбар’єрність, яку маємо враховувати у всіх наших локаціях. Щоб простір був доступний усім верствам населення без винятку — ветеранам, дітям. Маємо зробити громадські туалети, щоб і на кріслі колісному туди можна було заїхати чи могла мама з дитиною зайти. Тобто зробити максимально цивілізовано.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також