Щодня на Донбасі гине до пів тисячі українських солдатів – Арахамія

1482 0

Ми у соцмережах:

Щодня на Донбасі гине до пів тисячі українських солдатів – Арахамія

Втрати під час війни – це прихована інформація, оприлюднення якої може завдати шкоди та підірвати моральний дух.

 Однак лідер партії «Слуга Народу» Давид Арахамія так не вважає. Тому розповів для видання «Аxios», що щодня на Донбасі Україна втрачає до 1000 солдатів: від 200 до 500 убитих і набагато більше поранених.

Президент Володимир Зеленський 1 червня заявив, що щоденно гине від 60 до 100 українських військових, оскільки Росія активізувала наступ на Донбас. За останні два тижні це число значно зросло.

Україна набрала в армію мільйон осіб і має можливість набрати ще два мільйони, сказав Арахамія. Тож солдатів вистачає, щоб продовжити боротьбу на Донбасі.

Голову Об'єднаного комітету начальників штабів генерала Марка Міллі запитали про рівень українських втрат у середу, і він сказав, що це важко оцінити, але попередні повідомлення про близько 100 загиблих і до 300 поранених щодня були «в основі наших оцінок». Разом з тим Міллі додав, що Росія зазнала «величезних» втрат, а Україна ефективно воює.

Арахамія стверджує, що Україні не вистачає зброї та боєприпасів, щоб зрівнятися з Росією в «одній з найбільших битв ХХІ століття». Він сказав: «У нас є люди, навчені атакувати, контратакувати, але для цього потрібна зброя».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також