Начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль відвідав підприємства «Добра хлібина» та «З макітри» на Дубенщині.
Перші випікають хліб, булки та пряники.
Другі спеціалізуються на ліпленні 60 видів напівфабрикатів. Ці підприємства виробляють понад 8 тонн різноманітних хлібобулочних виробів та понад 400 кг пельменів у день.
Віталій Коваль зазначив, що головне правило роботи підприємств – лише натуральні інгредієнти. Крім того, багато процесів виробництва виконуються не машинами, а руками працівників. Використовуються як стародавні традиції та рецептури, так і нові технології виробництва. Наприклад, хліб формують у спеціальних формах з лози, а випікають в сучасних пічках.
Керівник області додав, що з початку війни підприємства одразу розпочали допомагати військовим, волонтерам та переселенцям. Щотижня близько тисячі хлібин передають безплатно.
Він подякував соціально відповідальному бізнесу за допомогу. А ще закликав підтримувати рівненських виробників.