Щойно покарали за один злочин, як скоїв новий

1449 0

Ми у соцмережах:

Щойно покарали за один злочин, як скоїв новий

Волинянина через хворобу суд звільнив від відбування покарання, а він не розкаявся, отож тепер знову перебуває у слідчому ізоляторі, а вийти звідти зможе, якщо заплатить 152 тисячі гривень застави.

Торік увечері 25 грудня 37-річний житель Володимир-Волинська в одному з кафе на Привокзальному майдані викрав у Рівному забрав з каси денну виручку — 2 740 гривень. Спробував втекти. Крики працівниці кафе почув працівник патрульної поліції, який на зупинці очікував на маршрутку. Поліцейському вдалося наздогнати грабіжника та утримувати його до приїзду слідчо-оперативної групи.

З’ясувалось, що за кілька днів до цього інциденту - 17 грудня Володимир-Волинський міський суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні корисливого злочину та призначив йому покарання - 4 роки 6 місяців, приєднавши частину невідбутого покарання відповідно до вироку Баглійського районного суду Дніпропетровської області. Щоправда, суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання у зв’язку з хворобою, бо той перебуває на замісній терапії.

28 грудня слідчий суддя Рівненського міського суду задовольнив клопотання слідчого про обрання підозрюваному у грабежі, вчиненому повторно, запобіжного заходу - тримання під вартою на 30 діб, а також визначив альтернативний запобіжний захід — заставу — в розмірі 152 000 гривень.

Захисник підозрюваного не погодився з рішенням місцевого суду та просив Рівненський апеляційний суд скасувати ухвалу суду та призначити його підзахисному запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою. Головним аргументом для цього, на думку захисника та самого волиняни є незадовільний стан здоров’я та необхідність застосування обов’язкової терапії.

Звичайно, державний обвинувач виступив проти задоволення апеляційної скарги захисника, бо підозрюваний неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, тому ймовірність вчинення нових злочинів, у разі звільнення, доволі висока.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що колегія судової палати з розгляду кримінальних справ ухвалу Рівненського міського суду залишила без змін, а апеляційну скаргу адвоката - без задоволення. Вийти із СІЗО він зможе тоді, коли заплатить 152 тисячі гривень застави.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також