Шеф-кухар за викликом: Клопотенко може нагодувати за 8 тисяч доларів, Мартиновська – за дві

1063 0

Ми у соцмережах:

Шеф-кухар за викликом: Клопотенко може нагодувати за 8 тисяч доларів, Мартиновська – за дві

Цього року Євген Клопотенко запустив сервіс, де можна замовити професійного шеф-кухаря до себе додому. Однак сам переможець «МастерШеф» дуже рідко погоджується готувати для когось вдома.

Як популярні шеф-кухарі ставляться до приватних вечерь, на які пропозиції погоджуються, а на які ні – в історіях Коротко про.

Євген Клопотенко
Приватна вечеря від Євгена Клопотенка влетить у копієчку.

- Дуже рідко таке буває. Я зазвичай корпоративи не роблю. Робив, напевно, три рази у житті. Якщо виступити на корпоративі як кулінар, провести майстер-клас, то це коштує десь вісім тисяч доларів. А якщо комусь приготувати, то я зазвичай не готую. Але якщо люди прям дуже сильно просять і це важливо для держави… Давайте так - якщо це для держави, то безкоштовно. Якщо це чиєсь приватне бажання, це буває десь раз на рік чи два. Це також коштує 8 тисяч доларів, - розповів шеф-кухар у проєкті «33 запитання від Люкс ФМ».

На запитання, за скільки б грошей приготував вечерю, наприклад, для Олі Полякової, Клопотенко відповів, що в цьому процесі гроші не важливі:

- Особисто для неї я б не готував вечерю. Для початку нам треба було б поспілкуватися. А потім готувати вечерю. Просто так за гроші я б це не робив.

А от для деяких політиків йому було приємно готувати.

- Пан Ляшко, міністр охорони здоров’я, гарно їсть. Кулеба, колишній міністр закордонних справ, прям кулінар, він розбирається в їжі, він багато де був. Першій леді Олені Зеленській, вона дуже відкрита, класна. Блінкен дуже добре їв, йому дуже сподобалося. І це такий класний відгук, - додав Євген.


Євген Клопотенко може погодитися приготувати приватну вечерю за 8 тисяч доларів. Фото: Instagram.com/klopotenko/

Володимир Ярославський
Володимир Ярославський теж рідко береться за такі замовлення, адже бракує на це часу.

- Загалом я відмовляюся від цього. По-перше, ресторани забезпечують мені дохід. Я отримую зарплатню. Можливо, не ту, якої це вартує, не 5, не 6 тисяч доларів. В мене офіційний білий дохід. Я сплачую всі податки. Я обираю ту роботу, де я можу бути більш ефективний. Або яку мені трішки легше зробити і, можливо, за ті самі гроші. Або те, що мені цікавіше, - поділився Володимир в інтерв’ю Аліні Доротюк.

До того ж, коштують його послуги недешево. Скільки – Ярославський не розповідає, каже, що це його особиста таємниця.

- Вартує це нормальних грошей. Ціна залежить від дуже багатьох факторів. А скільки - це мій особистий секрет, - говорив він в проєкті «33 запитання від Люкс ФМ».

Свого часу шеф-кухар готував для всесвітньо відомого дизайнера Пола Сміта.

- Я для Пола Сміта колись готував декілька страв. Пасту і ще щось,- додав Ярославський.


Володимир Ярославський ціну не називає, але зізнається, що це нормальні гроші. Фото: Instagram.com/yaroslavskyi_vova/

Ольга Мартиновська
Ольга Мартиновська зізнається, що її послуги як приватної шеф-кухарки, у порівнянні з Володимиром Ярославським чи Євгеном Клопотенком, коштують набагато дешевше.

- Мені важливо, щоб люди, які мене запрошують, мені імпонували. Я завжди цікавлюся, хто це. Якщо це люди з бізнесу, то з якого. Я ніколи не переступлю через себе і не поїду за 10-20 тисяч доларів до якогось нечемного політика чи бандюка. Знаю, що ці гроші мені потім боком вилізуть. Мої принципи, слава богу, працюють, - розповідала Ольга в інтерв’ю Коротко про.

Але якщо замовник подобається, то Ольга може погодитись.

- Тому, якщо людина мені імпонує, у мене є час, їхати не дуже далеко, то їду і роблю вечір за 2-3 тисячі доларів за роботу у чистому вигляді. Цього з головою вистачає. Вважаю, це достойна оплата – і не завищена, як для зіркового шефа, і не занижена для того труда, який я вкладаю. Бо це не лише приготування вечері, ми ще й заготовки робимо. Тому я, у порівнянні з хлопцями, дуже скромна.

За словами Мартиновської, як відбуватиметься вечеря – вирішує замовник:

- Іноді вони хочуть поспілкуватися з шефом, іноді хочуть, щоб ти залишився інкогніто, і вони між собою шушукаються: ой, а для нас там Олька готує чи Ярославський. Зазвичай люблять комунікувати, щоб ти презентував страви, інколи навіть щоб сів за стіл наприкінці вечері, щось порозповідати.


Для Ольги Мартиновської важливо, щоб люди їй імпонували. Фото: Instagram.com/olga_martynovska/

Ліза Глінська
Ліза Глінська від приватних запрошень відмовляється, бо її послуги – це не розвага.

- Мене не можна замовити як приватного шеф-кухаря, щоб я для когось готувала. Мене можна замовити тільки для того, щоб я навчила. Інакше не працюю. До мене постійно звертаються, ніби я зірка, яка має прийти, ляпати язиком, пити з ними шампанське і щось ще робити. Я не розважальна програма, - поділилася кондитерка в інтерв’ю Аліні Доротюк.

Глінська каже, що вона в першу чергу – кондитер та вчитель:

- Наприклад, пишуть мені: ми невеличка компанія, у нас в директора день народження, ми вирішили зробити йому подарунок, щоб ви прийшли до нас, побули з нами, щось приготували. Я це уявляю собі, як зірки приходять поспівати. Я так не вмію. Я не розважаю. Я - саме про професійне навчання. І мені подобається, коли кажуть: Ліза - кондитер. Не люблю, коли кажуть блогер. Я не розумію, що це таке. Я кондитер, я вчитель.


Ліза Глінська каже, що вона – не розважальна програма. Фото: Instagram.com/lizaglinskaya/

Тетяна Літвінова
Тетяна Літвінова теж зізнається, що не готує на замовлення. Однак робить гастровечері, де гості можуть не лише скуштувати її страви, але й спостерігати за процесом приготування.

- Я роблю гастровечері у Києві. Приватні вечері не роблю. Такої послуги немає, - розповіла Літвінова в інтерв’ю «Слава+»


Тетяна Літвінова на чужу кухню не ходить. Фото: Instagram.com/tanita_litvinova/ 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також