Шекспір у цифрі

3094 0

Ми у соцмережах:

Шекспір у цифрі

Найкращий спосіб зрозуміти Шекспіра — надати його творам сучасної форми. Так подумали відомі британські актори та з нагоди відзначення 400-ї річниці з дня смерті драматурга долучилися до створення мобільного додатку Heuristic Shakespeare.

Найкращий спосіб зрозуміти Шекспіра — надати його творам сучасної форми. Так подумали відомі британські актори та з нагоди відзначення 400-ї річниці з дня смерті драматурга долучилися до створення мобільного додатку Heuristic Shakespeare. Ієн Маккеллен, актор:

«Відтоді, як я мусив читати Шекспіра в школі, мені завжди чогось не вистачало. Насолоджуватись Шекспіром можна тоді, коли споглядаєш за його творами наживо, коли на сцені хтось тобі це показує, коли ти ділиш один простір з акторами.» В розробленому для iPad додатку є повний текст творів драматурга. На відео актори декламують рядки, дивлячись вам прямо у вічі. Перша адаптована п'єса — «Буря».

Річард Лонкрейн, режисер:

«Після деяких досліджень ми дійшли висновку, що якщо до тексту, який можна гортати, як сторінки, додати відео… Ось тут можна побачити, що актор власне говорить до тебе. Він не дивиться на інших акторів, не йде за куліси, він просто поруч з тобою.» Для програми адаптують усі 37 п'єс Шекспіра. Також як бонус додадуть біографію автора, характеристики героїв та спеціальні нотатки.

Ієн Маккеллен, актор:

«Шекспір — це не інсценування, і не частина минулого. Він досі живий та актуальний, тому що він мав унікальну здатність розуміти нас усіх. Це, власне, ніби він і створив усіх нас.»

euronews.com


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також