Шестеро постануть перед судом за крадіжки та вимагання для «смотрящого» з Вараша

2159 0

Ми у соцмережах:

Шестеро постануть перед судом за крадіжки та вимагання для «смотрящого» з Вараша

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури в межах кримінального провадження за фактом крадіжки, вимагання, а також створення, керівництва злочинною організацією та участі в ній повідомлено про підозру 6 чоловікам.

 Досудовим розслідуванням встановлено, що 40-річний житель Вараша, раніше неодноразово судимий, у тому числі за вчинення тяжких та особливо тяжких умисних злочинів, на шлях виправлення не став, а навпаки вирішив зробити протиправну діяльність своїм основним видом життєдіяльності та джерелом свого матеріального забезпечення. Так, він завдяки набутому авторитету став, так званим, «смотрящим» в злочинному середовищі у м. Вараш: погоджував вчинення на «піднаглядній» йому території кримінальних правопорушень, вирішував суперечки між представниками злочинного світу, отримував та розподіляв грошові кошти (так звану «долю на общак»), якими підтримував засуджених осіб, котрі перебували в місцях позбавлення волі, а також систематично втручався у цивільно-правові спори між громадянами під приводом їх вирішення за грошову винагороду.

У лютому 2020 року чоловік зібрав у Вараші злочинну організацію, до якої залучив двох чоловіків, а ті, в свою чергу, завербували ще трьох виконавців та пособників.

Правоохоронцями задокументовано, що до лютого цього року члени злочинної організації вчинили 6 особливо тяжких злочинів проти власності – 3 вимагання та 3 крадіжки чужого майна.

Під час слідства у фігурантів виявлено та вилучено знаряддя та предмети злочинів, зокрема: ювелірні вироби, гроші, мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи, пристрій для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, а також дерев’яну биту, балаклаву та металеві відмички у вигляді ключів.

29-30 червня усім членам злочинної організації повідомлено про підозру та вже обрано запобіжні заходи.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в області, за оперативного супроводу УСР в Рівненській області ДСР НП України та Управління СБ України в області.

Хід досудового слідства у кримінальному провадженні перебуває на контролі керівництва обласної прокуратури.

Санкція статтей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також