Що робити якщо телевізор не бачить приставку цифрового ТБ

3053 0

Ми у соцмережах:

Що робити якщо телевізор не бачить приставку цифрового ТБ

Цифрова приставка — зручний спосіб дивитися цифрові канали на старому телевізорі. Але іноді при її підключенні виникають проблеми. Найчастіша проблема — телевізор не бачить приставку. Причини можуть бути різноманітні, починаючи з неправильного підключення і закінчуючи проблемою з антеною.

Основні причини проблем

При правильному підключенні і відсутності проблем після підключення приставки до телевізора необхідно налаштувати канали для перегляду. Але, якщо на екрані з'являється напис про відсутність сигналу, значить, доведеться спочатку визначити причину проблеми, а потім спробувати знайти її рішення своїми силами. Часто проблема полягає в пульті управління. В такому разі радимо звернутись до інтернет-магазину «Ваш пульт» https://pulti.ua/world-vision.

Неправильне підключення

Одна з найпоширеніших причин відсутності сигналу від приставки – неправильно обрана користувачем схема з'єднання з телевізором. Хоча, тільки виявивши відсутність сигналу, слід перевірити, чи правильно обраний відеоканал на телевізорі. Так, картинка буде відсутня, якщо приставка підключена через роз'єми RCA, а на телеприймачі обраний HDMI. Якщо користувач не впевнений, як саме називається потрібний порт, варто перевірити всі варіанти.

До телевізорів, випущених кілька років тому, приставки можуть підключатися за допомогою роз'ємів RCA. На приймачі це пофарбовані в різні кольори гнізда. Ще один вид роз'ємів — SCART, широкий, з розташованими в 2 ряди гніздами.

Якщо портів на приставці і телевізорі багато, при підключенні користувач може переплутати. Наприклад, з'єднати цифровий тюнер кабелем з RCA-виходом ТБ. Хоча насправді це слід зробити за допомогою шнура зі штекером SCART. Щоб не помилитися, слід врахувати такі правила:

• на приставці кабель підключається до виходів (INPUT);

• на телевізорі — до входів (OUTPUT);

• шнури для підключення часто не йдуть в комплекті до цифрового тюнера, і, якщо відповідного для з'єднання кабелю немає, його доведеться купити окремо.

Уникнути проблем можна, поєднуючи обидва пристрої через HDMI-роз'єми. По-перше, в цьому випадку неможливо помилитися (порт є одночасно і входом, і виходом). По-друге, якість зображення вища, а кількість шнурів обмежується одним. Сподіваємося, наша стаття була для вас корисною і допомогла розібратися у питанні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також