«Шилки» шукали на Рівненщині повітряні сили ворога (відео)

1631 0

Ми у соцмережах:

«Шилки» шукали на Рівненщині повітряні сили ворога (відео)

“Шилки” бригади “Едельвейс” працювали на Рівненщині

Установки ЗСУ-23-4 «Шилка» Гірської піхоти відпрацювали ураження повітряних цілей умовного противника та його бронетехніки.

Про це пише Український Мілітарний Портал з посиланням на Міністерство оборони України.

Бойове злагодження проводили військові 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Збройних сил України. Бригада була сформована у місті Біла Церква 1 жовтня 2015 року. Основним призначенням бригади є ведення бойових дій у гірсько-лісистій місцевості.

Тренування з вдосконаленням навичок проводилися на Рівненському військовому полігоні. Самохідно-артилерійська батарея ЗСУ-23-4 «Шилка» зенітного ракетно-артилерійського дивізіону провела тактичне навчання з бойовою стрільбою.

ЗСУ-23-4 «Шилка» — зенітна самохідна установка що призначена для безпосереднього протиповітряного захисту наземних військ, знищення повітряних цілей. Додатково установка призначена для ураження наземних (надводних) цілей на відстані до 2000 метрів з місця, з короткої зупинки та в русі.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року стало відомо, що Міноборони України замовляє модернізовані «Шилки» – зенітні артилерійські установки (ЗАУ) 3СУ-23-4.

У Міністерстві оборони України тоді зазначили, що з метою комплектування зенітних підрозділів ЗСУ модернізованою ЗСУ-23-4М-А1, виконання цього заходу було включено до державного оборонного замовлення на 2020 рік.

У червні 2019 року стало відомо, що дослідний зразок модернізованої зенітної самохідної установки ЗСУ-23-4М (2А6 «Шилка») пройшов відомчі випробування.

Модернізація 3СУ-23-4М-А1 була проведена Державним підприємством «Завод “Арсенал”» за власні обігові кошти та передбачає три варіанти модернізації.

Модернізація включає встановлення нової багатофункціональної радіолокаційної станції «Рокач-АС» замість наявної РЛС і заміну спеціалізованої аналогової обчислювальної системи на сучасну цифрову.

Установку обладнали навігаційною системою, системою забезпечення та блоком цифро-аналогових перетворювачів, також модернізація може включати встановлення оптичної електронної станції та встановлення зенітних керованих ракет.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також