Шкідливе взуття

1547 0

Ми у соцмережах:

Шкідливе взуття

Запалення ахіллового сухожилля, плоскостопість різного ступеня — все це наслідки «неправильного» взуття, які можуть спричинити не тільки больові відчуття при ходьбі, але і неприємні захворювання.

Кросівки з товстою підошвою — взуття вкрай зручне, особливо якщо доводиться багато ходити. Вони досить міцні, не вимагають особливого догляду, тому дехто вважає за краще носити пару улюблених кросівок місяцями. Однак таке взуття створює проблеми з балансом м'язів стопи, що може призвести до деяких ускладнень.

Взуття з великою платформою, яке дівчата полюбляють носити влітку, виглядає справді непогано. Однак воно має жорсткі устілки, що порушує природні вигини стопи.

Балетки мають повністю плоску підошву, що не сприяє підтримці зводу стопи. Через це можуть виникнути проблеми із суглобами мізинця, а також є ризик появи плоскостопості. Те ж стосується і кедів. Вирішенням такої проблеми можуть стати ортопедичні устілки.

Туфлі на шпильках, мабуть, найбільш ефектний вид жіночого взуття. І, вочевидь, найбільш небезпечний. У них відсутня надійна опора, що робить таке взуття вкрай травмонебезпечним.

Взуття із «загостреними» носами стискає всі пальці разом. Тому такий стан стопи є неприродним для людини, що може призвести до неприємних наслідків: запалення суглобів і деформації зводу ноги.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також