Проте часник не є таким нешкідливим, як здається на перший погляд. Медики назвали людей, яким варто відмовитися від його вживання.
Пацієнти із захворюваннями органів шлунково-кишкового тракту повинні взагалі відмовитися від будь-якої пікантної їжі, оскільки вона може стати причиною загострення захворювання.
Мало хто знає про те, що часник може негативно позначитися на роботі мозку — він сприяє неуважності уваги й ослаблення концентрації. Тому в робочий час про часник варто забути.
Вчені встановили, що в деяких випадках часник може стати однією з причин прогресування або навіть розвитку хвороби Альцгеймера. При надмірному вживанні часнику є ризик заробити гастрит.
Також існує ризик для пацієнтів із захворюваннями серцево-судинної системи: в невеликій кількості часник діє позитивно, але при надмірному вживанні дає занадто сильне навантаження на серце.