Школа — шведська. Закони — українські

2445 0

Ми у соцмережах:

Школа — шведська. Закони — українські

Не взявши жодного українського цвяха, в селі Будимля на Дубровиччині шведські благодійники побудували школу. Але розпочати навчання діти там не можуть — живуть вони в зоні обов’язкового відселення, де будувати нові об’єкти заборонено.

Нині у Будимлі є дві школи — одна в аварійному стані, де навчаються старшокласники, друга — нова сучасна, збудована шведами та розрахована на 220 учнів. Навчальний заклад має два навчальні корпуси, в одному з яких учні вже сіли за парти. Інший поки порожній, адже вантаж із меблями та інвентарем, що прибув зі Швеції для цього приміщення, вже три місяці стоїть нерозмитнений. Та й проблем із контролюючими органами вистачає. Чиновники кажуть, що не можна було школу будувати на території, мешканці якої підлягають відселенню. У селі ж бідкаються — вже роками людей ніхто відселяти не збирається, а в сучасну новозбудовану школу дітей не пускають. — В одному корпусі діти навчаються самовільно, в іншому — й самовільно не можуть, — розповідає начальник управління освіти Дубровицької райдержадміністрації Катерина Кухаревич. — Адже три місяці спеціальна комісія при Кабміні не може прийняти рішення, щоб дати дозвіл на розмитнення цього вантажу як гуманітарної допомоги. Громада села вже так налаштована, що невдовзі самовільно зірвуть пломби, розставлять у школі меблі і діти почнуть вчитися, не чекаючи дозволів.

Коментар Леонід Стрибулевич, голова Дубровицької РДА: — До нового року усі проблеми владнаються і школа буде введена в експлуатацію. Шведи побудували нові приміщення повністю своїми силами та за свої гроші. Ми парти купили, завезли їх до школи, а вони сказали, що не довіряють українським виробникам. Мовляв, наші парти містять небезпечні для здоров’я смоли. Вони привезли всі свої матеріали, меблі. Навіть будівельники були шведські. Як тільки спеціальна комісія при Кабміні прийме рішення, дітей допустять до навчання. Проблем ніяких нема. Всі контролюючі органи можуть приїхати і подивитися.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також