Школи запрацюють, але за певних умов

12130 0

Ми у соцмережах:

Школи запрацюють, але за певних умов

В Україні з 1 вересня школи запрацюють у звичайному режимі. Винятком стануть заклади в червоній зоні — їх можуть тимчасово закривати.

Про це сказав головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко (на фото) в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера».

Школи запрацюють з 1 вересня в звичайному режимі. Тільки там де буде червона зона будуть закриватися школи. Червона зона в цих районах це щось не буде надзвичайне, ми вже знаємо, що таке епідпоріг, не такий як у нас завжди був для грипу та грипоподібних захворювань. Тобто, якщо червона зона школа закривається на певний період часу, стабілізуються показники і школа відкривається. Широкого закриття шкіл на території країни не буде відбуватися, якщо не буде перевищений епідпоріг щодо грипу та грипоподібних захворюваннь, сказав Ляшко.

Водночас за підсумками засідання комітету Верховної ради з питань освіти, науки та інновацій, в якому взяли участь т.в.о. голови МОН Сергій Шкарлет і головний санлікар Віктор Ляшко, пропонують поділити Україну на чотири зони: «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону». Ділити будуть до районного рівня та міста обласного значення, уточнив Ляшко. Заборона відвідувати школи буде лише в населених пунктах «червоної» зони.

Нині в Раді розглядають три сценарії початку навчального року з 1 вересня:
® низька захворюваність — школи працюють у звичайному режимі;
® висока — повністю дистанційне навчання;
® середня — змішана форма: дистанційне навчання + у школах з протиепідемічними заходами (дистанціювання і гігієнічні заходи).

Ще уряд передбачає, що найбільш імовірним буде варіант із середньою захворюваністю на COVID-19. При цьому у сценарії будуть такі рекомендації:
® Скасування масових заходів та екскурсій;
® Зборів педколективів — в дистанційній формі;
® Недопущення скупчення великої кількості людей;
® Поділ потоків школярів залежно від їхнього віку;
® Проведення окремих видів занять на свіжому повітрі, комбіноване навчання;
® Рекомендувати особам з груп ризику вчитися у формі екстернату або дистанційного навчання;
® Повністю дистанційна форма навчання для початкової школи застосовуватися не буде - вона визнана неприйнятною;
® Вчителі не будуть щотижня робити тести на COVID-19;
® Іноземні студенти зможуть приїхати в Україну і вчитися.

У разі спалаху захворюваності навчальні заклади можуть закривати на карантин на 7-14 днів (дане рішення ще не прийнято), уточнили в комітеті.

За матеріалами порталу «Слово і діло»


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також