Школу у Здолбунові будуватиме нинішній «фаворит» Рівненської ОДА?

5150 1

Ми у соцмережах:

Школу у Здолбунові будуватиме нинішній «фаворит» Рівненської ОДА?

Обласний департамент будівництва провів тендер на будівництво третьої школи на вулиці Устима Кармелюка,5 у Здолбунові. На сьогодні близько 300 учнів цієї школи тісняться у невеликому приміщенні та ходять на навчання у дві зміни. Хоча поряд уже багато років простоює триповерховий довгобуд.

Розширювати школу на вулиці Устима Кармелюка розпочали у 1989 році. Добудову на майже 9,5 тис. «квадратів» мали зробити за кошти цементно-шиферного комбінату, проте коли комбінат приватизували, фінансування у 90-х припинилося. Встигли лише звести «коробку» та перекриття.

На сьогодні вартість добудови, за підрахунками проектантів, становить трохи більше 116,2 млн грн. Школу планують включити на наступний рік до переліку об’єктів, які отримають кошти з ДФРР. А на цей рік – тільки розпочати роботу.

Тендер на будівництво вже було оголошено і наразі відбувається кваліфікація переможця. Добудувати школу у Здолбунові, відповідно до підрахунків, мають до кінця 2020 року.

Подалися на торги чотири компанії: «Архітектурне бюро Янкор», «Реноме-Євробуд», «Форвард Плюс» та «Опорядрембуд». Оскільки фірми не пов’язані між собою, на аукціоні вони торгувалися і зменшили ціну на понад 15 млн грн.

Найдешевшу пропозицію подав «Янкор», заявивши, що готовий виконати роботи за 99,8 млн грн – між іншим, всього лише на гривню дешевше, аніж «Реноме-Євробуд».

Обласний департамент будівництва, який проводить торги,  поки не оприлюднив рішення, чи підписуватиме з переможцем угоду, чи ні. Проте, найімовірніше, «Янкор» визнають остаточним переможцем.

Фірма почала активно вигравати державні тендери з минулого року, причому одразу на найдорожчих об’єктах. До прикладу, «Янкор» вже будує спорткомплекс на Макарова, перша черга якого – близько 300 млн грн, та виграв аукціон на будівництво дитсадка на Північному, вартість якого понад 110 млн грн.

«Янкор» зареєстрований на рівнянку Яну Лавренчук, чий чоловік Сергій Лавренчук є також засновником фірми «Укрбанпроект». Директор фірми, Юрій Корнійчук, має немалий досвід у будівництві. Тим не менше, пов’язують «Янкор» з бізнесменом Юрієм Фалком.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також