Після різкого подорожчання продуктів харчування директори українських шкіл ламають голову над тим, як за ті ж самі гроші купити харчі, що вже зросли у ціні. У школах не приховують, що одним із виходів з ситуації є зменшення порцій. Щоб на уроці ні у кого не буркотіло у животі — доведеться поділитись, інакше порцій на всіх не вистачить. Відтак, перша страва для школярів важить не 250 грамів як раніше, а 200; котлета не 50, а 30 грамів.
Після різкого подорожчання продуктів харчування директори українських шкіл ламають голову над тим, як за ті ж самі гроші купити харчі, що вже зросли у ціні. У школах не приховують, що одним із виходів з ситуації є зменшення порцій. Щоб на уроці ні у кого не буркотіло у животі — доведеться поділитись, інакше порцій на всіх не вистачить. Відтак, перша страва для школярів важить не 250 грамів як раніше, а 200; котлета не 50, а 30 грамів. Дирекція комбінатів шкільного харчування запевняє, що стримують закупівельні ціни як можуть, але за ринковими не встигають. За яловичину, яка у січні коштувала 9 гривень за кілограм, постачальники тепер правлять 23, а за олію замість п’яти — вісім. Виробники бідкаються: конче треба підвищити ціни на гаряче харчування школярам щонайменше вдвічі — інакше підприємствам просто не втриматися на плаву. Калорійність гарячого шкільного обіду зменшується чи не щодня. Працівники комбінатів шкільного харчування бояться навіть припускати, якою буде порція, якщо ціни на харчі зростатимуть і надалі. Додають, обід, мабуть, буде схожий на легкий сніданок, і то дієтичний.