Шлунок починає сам себе роз’їдати

686 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Зазвичай люди використовують енергетики для підвищення працездатності, поліпшення концентрації уваги, зменшення почуття втоми. Однак ці напої можуть становити серйозну загрозу здоров’ю.

Зловживання енергетиками з високою ймовірністю призведе до серйозних захворювань серця і судин. Велика доза кофеїну різко підвищує артеріальний тиск, збільшує пульс і спричиняє порушення його ритму, підвищує ризик серцевої недостатності.

Енергетики можуть негативно впливати на роботу нервової системи. Найчастіші розлади, пов’язані з ними: безсоння, головний біль, тривожність, панічні атаки, підвищена агресивність, візуальні та слухові галюцинації, хронічна втома. Також кофеїн спричиняє звикання, яке загрожує постійним підвищенням дози та «синдромом відміни».

Енергетики підвищують кислотність шлунка та можуть спровокувати печію, пронос, гастрит, виразки, запалення. У цьому напої є речовини, які змінюють метаболізм клітини та впливають на кровопостачання. Енергетики звужують судини всередині шлунково-кишкового тракту і сприяють тому, що в клітинах шлунка починаються запальні процеси, таким чином, шлунок починає сам себе роз’їдати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також