Вживання шоколаду покращує пам'ять, захищає шкіру від сонця і запобігає серцево-судинним захворюванням, вважають експерти Іспанської асоціації солодощів.
При цьому рекомендується, щоб шоколад містив високий відсоток какао. В такому випадку в ньому буде менше молока і цукру і, отже, менше калорій. Також це може бути органічний і біодинамічний шоколад, в якому немає синтетичних добрив, гербіцидів або пестицидів.
Чим темніший шоколад, тим вища концентрація какао в ньому. Сто відсотків какао дає багато переваг. Це повноцінна їжа, що містить білки, вуглеводи і корисні жири. Вона багата на магній, який важливий для передачі нервових імпульсів, формування кісток. Крім того, в шоколаді містяться антиоксиданти, такі як флавоноїди, які допомагають у нормалізації кров'яного тиску.
Антиоксиданти, що містяться в темному шоколаді, такі як поліфеноли, флавоноїди і катехіни, допомагають захистити більш м'яку шкіру від сонячних променів, а також уповільнюють старіння клітин. А високий вміст магнію зміцнює м'язи, що необхідно для тих, хто регулярно виконує фізичні навантаження.
Крім того, темний шоколад також покращує настрій, оскільки стимулює виділення серотоніну. Аналогічним чином, завдяки вмісту в ньому теоброміну, алкалоїду, схожому на кофеїн, він стимулює центральну нервову систему і захищає пам'ять, щоб тримати розум у тонусі.