Шоколадне печиво без випічки: як швидко приготувати десерт до чаю
Це ніжне шоколадне печиво не потребує багато часу та зусиль для його приготування.
100 г чорного шоколаду, 100 г вівсяних пластівців, 130 мл молока, 0,5 ч. л. апельсинової цедри (за бажанням)
Молоко із шматочками шоколаду нагріти, постійно помішуючи, на невеликому вогні, не кип'ятити.
Як маса стане однорідною, додати пластівці, цедру і перемішати. Консистенція має бути густою, але не сухою. За необхідності додати ще молока.
Плоску поверхню застелити пергаментним папером, викласти на нього ложкою шоколадні пластівці і сформувати печиво.
На кожне покласти ягідку в'яленої журавлини, горішок або ін.
Поставити в холодильник на 30 хв.