Шостий заступник Третяка: квартиру купив, авто продав

4877 0

Ми у соцмережах:

Євгеній Іванішин

Не встиг очільник Рівного Олександр Третяк у грудні обзавестися п’ятим заступником Артемом Ганущаком, як минулого тижня уже офіційно отримав шостого — Євгенія Іванішина, який донині був депутатом міськради. 30-річний «свободівець» буде займатися питаннями цифрової трансформації. Що це таке — новопризначений чиновник пообіцяв детальніше розповісти на так званому депутатському дні.Але раніше казав, що насамперед планує зайнятися електронним документообігом в міськвиконкомі.

Перш ніж отримати нову посаду, Євгеній Іванішин відвідав засідання кількох депутатських комісій. Колеги реагували по-різному. Найбільшу підтримку, зрозуміло, отримав на «медичній» комісії, яку очолює його однопартієць Юрій Осіпчук — йому взагалі не задавали жодних запитань. А от на інших комісіях депутатки Олена Хотенко і Тамара Тимощук щиро дивувалися, навіщо Олександру Третяку стільки «замів» і чому обов’язки з цифровізації рівненської громади не можна покласти на іншого заступника — Ігоря Кречкевича.

Так само думає і колишній міський голова Володимир Хомко, якому вистачало всього чотирьох:

З моєї точки зору, це — дурня, а ви робіть хоч двадцять заступників. Це нічого не дає абсолютно. Ці функції можна було покласти на Кречкевича без всяких проблем — це нічого би не змінило в роботі Кречкевича. Нічого не маю проти цього чоловіка (Іванішина. — РВ.), але ви робите посміховисько з кількістю замів, сміється все місто.

Минулого четверга на сесії міськради кандидатуру Євгенія Іванішина підтримали 25 депутатів з 36 присутніх. З трибуни він дякував усім. Навіть тим, хто був проти:

— Хочу подякувати за наданий кредит довіри — міському голові, депутатам, які проголосували за це рішення. Хочу подякувати і тим, хто не проголосував: ви мотивуєте мене працювати краще. В цілому, цифрова трансформація — це галузь міжплатформена, вона стосується фактично усіх моментів муніципального життя: від надання послуг до освіти і охорони здоров'я. Стосовно планів, візії й інших речей, думаю, буде доречно провести окремий депутатський день, де і обговоримо всі ці моменти.

Ось як пояснює необхідність призначення шостого заступника сам Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Міністерство цифрової трансформації фактично займається змінами та розвитком електронного документообігу і всім, що стосується впровадження цифрових технологій в життя громади. Неодноразово мав зустрічі з міністерством, яке дуже настійливо просило — зараз по всіх містах України, по всіх ОДА вводиться заступник з питань цифрової трансформації. Зараз дуже багато змін, що стосуються цифровізації. По суті, до цих пір цим ніхто не займався. Є потреба в створенні відділів, управління, яке буде цим займатися. Той самий застосунок «ДІЯ» — його функціонал буде розширюватися. Буквально днями мав розмову із заступником міністра цифрової трансформації, де було озвучено ряд нововведень і перспективних рішень для життя громади. Такий заступник є у Львові, в багатьох інших містах. Ми не є перші і не є останні.

Чим же багатий Євгеній Іванішин? Про доходи за минулий рік він уже відзвітував. А судячи з декларації за позаминулий, 27 травня 2020-го «свободівець» прикупив квартиру у Рівному площею 65,9 кв. м вартістю півмільйона гривень. Раніше також користувався іншою рівненською квартирою площею 71,7 кв. м, яка належить його однопартійцю Олексію Бучинському — заступнику голови Рівненської облради та керівнику обласного осередку Всеукраїнського об'єднання «Свобода». Раніше був зареєстрований у будинку своєї матері Тетяни Іванішин у місті Новоград-Волинському на Житомирщині.

Також у 2021 році Іванішин заробив понад 275 тис. гривень в обласній раді, де колись був помічником голови ради, а потім став консультантом відділу забезпечення діяльності ради. А ще має 125 тис. грн і 5 тис. доларів заощаджень готівкою і трохи більше 7 тис. грн тримає у «ПриватБанку». Раніше Євгеній Іванішин мав і власний транспорт, судячи з декларацій за попередні роки — але у 2018 році продав свій автомобіль BMW 520i 1997 року випуску за 282,3 тис. гривень рівнянину Юрію Козаку.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також