Шотландські телята з Рівненського зоопарку поїхали до Полтави за програмою обміну (ВІДЕО)

1302 0

Ми у соцмережах:

Шотландські телята з Рівненського зоопарку поїхали до Полтави за програмою обміну (ВІДЕО)

Двох шотландських високогірних телят з’явилися в екопарку під Полтавою. Їх привезли з рівненського зоопарку за програмою обміну. Семимісячні тварини перебувають у вольєрі з іншими парнокопитними. Їдять траву та овочі.

 Руді, волохаті та з чубчиком на голові – це семимісячні шотландські телята – хлопчик та дівчинка. Порода виведена для холодних та гірських місцевостей Шотландії, передає Суспільне.

"Вони звикли до холоду, ми бачимо їх довгу кучеряву шерсть, яка їх захищає. В них є також товстий шар жиру. Жировий прошарок їх захищає від морозів. Спеціальний чубчик захищає їх від вітрів і від різних інфекцій, які комахи розносять, потрапляючи в очі тваринам", − говорить комерційна директорка екопарку Ірина Семергей.

Тепер телята житимуть в екопарку під Полтавою А приїхали за програмою обміну із Рівненщини.

Зараз тварини важать понад 100 кілограмів, а їхній зріст – 70 сантиметрів. Коли виростуть, будуть удвічі вищими та важчими у 5 разів, розповідає Ірина Семергей.

"Ці корови взагалі не перебирають харчами. Вони їдять будь-яку траву, будь-яку зелень, тому що в горах рідко трапляється гарна соковита трава, як у нас тут. На зиму, звичайно, раціон збагачуємо, окрім трави й овочів, це морква, трішки яблука і кабачка, але трішки. Збагачуємо, звичайно, й кукурудзою, тому що кукурудза має жирність і вони, як і кожна тварина, на зиму утепляються", − розповідає Ірина Семергей.

Поселили телят у вольєр із іншими коровами, а також ламами та баранами.

"Звичайно, будь-який переїзд для тварини – це деякий стрес. Перший день обов’язково вони роздивляються, озираються – де, що та як, але малюки швидко адаптувалися до нової території. Швидко підходять до працівників, які за ними наглядають, як ви бачите, беруть з рук корм. Вони відчувають добре ставлення" − каже Ірина Семергей.

Імен новим мешканцям поки не вигадали. Крім малят, в екопарку мешкає іще 5 дорослих корів цієї ж породи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також