Шойгу обдзвонює міністрів оборони країн НАТО з розповіддю, що Україна підірве «брудну бомбу»

1291 0

Ми у соцмережах:

Шойгу обдзвонює міністрів оборони країн НАТО з розповіддю, що Україна підірве «брудну бомбу»

Несподівано сьогодні голова Міноборони РФ Сергій Шойгу зателефонував до міністрів оборони західних країн: Франції, Туреччини, Великобританії та США.

 Про це повідомляє «Медуза».

У ході переговорів із представниками Франції, Туреччини та Великобританії Шойгу висловив занепокоєння, «що з боку України можуть бути провокації з застосуванням «брудної бомби».

Незадовго до цих дзвінків Шойгу російські пропагандисти «РИА Новости» повідомили, що «київський режим готує провокацію з «брудною бомбою» в Україні.

За твердженням агентства, провокацію нібито готують для того, щоб звинуватити Росію у застосуванні зброї масового знищення.

З публікації «РИА Новости» випливає, що «брудну бомбу» нібито створюють в Україні, а Київ контактує з Великобританією «щодо можливої передачі київській владі компонентів ядерної зброї».

Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес закликав Сергія Шойгу не використовувати такі заяви як привід для ще більшої ескалації. У Міноборони Великобританії навели подробиці розмови двох міністрів, що відбулася з ініціативи російської сторони.

Міністр Шойгу стверджував, що Україна за сприяння західних країн, включаючи Велику Британію, планує дії, спрямовані на ескалацію конфлікту в Україні.

Міністр оборони Бен Уоллес спростував ці твердження і попередив, що подібні заяви не повинні використовуватися як привід для ще більшої ескалації.

Міноборони Туреччини повідомило, що під час бесіди міністр оборони Туреччини Хулусі Акар сказав Сергію Шойгу, що Анкара готова допомогти відновити стабільність у регіоні.

Україна назвала повідомлення про «брудну бомбу» брехнею.

- Брехня Росії про нібито плани України застосувати «брудну бомбу» настільки ж абсурдна, наскільки небезпечна, - заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також