Шукати правди в МРЕВ марно?

6018 0

Ми у соцмережах:

Шукати правди в МРЕВ марно?

Півроку тому я придбав легковик іноземного виробництва, якому вже 17 років, в одній з областей України. Повернувшись у Рівне, звернувся у МРЕВ ВДАІ, щоб поставити автомобіль на державну реєстрацію. Сплативши всі передбачені платежі, транспортний податок, страховку, за державні номери і за написання заяви тощо, загалом близько 400 гривень, я отримав талон тимчасової реєстрації авто строком дії на три місяці.

Півроку тому я придбав легковик іноземного виробництва, якому вже 17 років, в одній з областей України. Повернувшись у Рівне, звернувся у МРЕВ ВДАІ, щоб поставити автомобіль на державну реєстрацію. Сплативши всі передбачені платежі, транспортний податок, страховку, за державні номери і за написання заяви тощо, загалом близько 400 гривень, я отримав талон тимчасової реєстрації авто строком дії на три місяці. Співробітники МРЕВ мені пояснили, що протягом цього часу мають перевірити достовірність поданих мною документів, зокрема, дані щодо попередньої реєстрації авто. Тільки після цього мені видадуть талон постійної реєстрації авто. Причому, це буде зроблено вже без жодних додаткових доплат з мого боку. Минуло три місяці, але прийшовши у МРЕВ, я дізнався, що процедуру перевірки ще не завершено. Строк дії талону тимчасової реєстрації мені продовжили ще на три місяці. Минув і цей час, я знову звернувся у МРЕВ. Мені радісно повідомили, що з документами на моє авто виявилося все гаразд і що я вже можу отримати свідоцтво про постійну реєстрацію. Щоправда, лише за однієї умови — я маю додатково заплатити ще понад сто гривень, начебто у Пенсійний фонд. Коли ж я поцікавився, на якій підставі вимагається ця доплата, мені чітко не відповіли. Натомість «пообіцяли», якщо я не згодний з вимогою, мій автомобіль відправлять на додаткову експертизу і «так» оцінять, що доплачувати мені доведеться вже не сто гривень, а значно більше. В наведеній ситуації опинився не я один. Проте більшість з тих, з ким я її обговорював, воліли заплатити все, що вимагають, а не шукати правди в МРЕВ. Іван К.

Коментує ситуацію Михайло Саган, начальник МРЕВ ВДАІ УМВСУ в Рівенській області: — Так, всі авто, які рівняни привозять з інших областей, ми спершу ставимо на тримісячну тимчасову реєстрацію. Робиться це для того, щоб перевірити достовірність поданих на автомобіль реєстраційних і митних документів, біржових угод, оскільки серед них трапляється багато фальшивок. З іншого боку, слід виправляти недостатню роботу у цьому плані, допущені прорахунки колишнім керівництвом МРЕВ, зокрема, можна згадати хоча б ту ж таки «справу Гапича». Також ми мусимо перевірити, чи не числяться прибулі авто в угоні, у розшуку Інтерполом. Одне слово, процес вкрай необхідний, хоча і копіткий. Але ми намагаємося водіям усе пояснити, тим більше, що жодних обмежень тимчасова реєстрація власнику авто не створює. Навіть коли людині треба з’їздити за кордон, ми це питання вирішуємо. Тепер щодо грошей. Всі передбачені платежі ми справляємо з власника авто одразу, щоб надалі він вже не мав з цим клопоту. Щоправда, вже перед тим, як ставити авто на постійну реєстрацію, ми ще раз робимо контрольну звірку всіх документів. Можливо, саме тоді з’ясувалося, що автор вищенаведеного листа щось недоплатив, а наші працівники це упустили. Або ж могла викликати сумнів експертна оцінка авто, за якою три відсотки від його вартості нараховується для сплати у Пенсійний фонд. Оскільки таку оцінку здійснюють й незалежні експерти, досить часто виникають непорозуміння, сумніви у її правильності. Тому я б радив власникам авто звертатися за експертною оцінкою саме до експертів МРЕВ. На жаль, щоб дати вичерпну відповідь автору листа, треба говорити не загальне, а розбиратися саме по його конкретному випадку. Він же воліє не називатися. Між тим, боятися «можливих проблем» з МРЕВ не варто. Зокрема, скільки до мене особисто приходить відвідувачів, я всіх завжди прийму і допоможу розібратися, якщо виникли якісь непорозуміння. А вони насправді можуть виникнути. Лише в цьому році рівенським МРЕВ вже зареєстровано 10430 автомобілів, перереєстровано понад 2600, знято з обліку понад 6 тисяч та поставлено на тимчасовий облік 5 тисяч авто. І все це навантаження випало на шістьох наших офіцерів. Тому припускаю, що хтось з них міг якусь проплату не відслідкувати і спохватився згодом. Але, як би там не було, ще раз хочу запевнити, що ми намагаємося організувати роботу так, щоб нашим відвідувачам було якнайзручніше. До речі, вже з весни МРЕВ перебереться у нове приміщення на вулицю Струтинської. Поряд з ним буде і кафе, де власники авто зможуть відпочити, поки триватиме оформлення їхніх документів, а також багато сервісних служб. І власникам авто це буде дуже зручно, все необхідне в одному місці, і нам значно полегшить роботу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також