Шукають гаранта

1478 0

Ми у соцмережах:

Шукають гаранта

Досі не розпочали друк бюлетенів на вибори міського голови у Рівному. ТВК шукає, хто виступить гарантом оплати послуг поліграфічних підприємств, адже коштів з держбюджету доведеться чекати не один тиждень. Натомість вже вдалося знайти добровольців-поліграфістів, які згодні друкувати бюлетені в кредит.

Виборча комісія за гарантіями звернулась до міської влади, однак позитивної відповіді не отримала. Юрій Торгун, в.о. міського голови, пояснив: — Міська рада гарантом проведення виборів міського голови Рівного виступати не буде. В законі немає жодного пункту, де було б прописано, що міська рада може брати на себе такі зобов’язання. Потім, після виборів, обов’язково знайдеться хтось, хто до цього причепиться. Вчора я за власним підписом направив звернення до Кабінету Міністрів, Верховної Ради та Секретаріату Президента з проханням вирішити питання з фінансуванням позачергових виборів міського голови. Які будуть результати — побачимо. Паралельно влада міста проводить консультації з Рівненською обласною державною адміністрацією, щоб вона виступила гарантом проведення цих виборів. Голова ОДА Віктор Матчук, як стверджують у його прес-службі, сам ініціював пропозицію, щоб облдержадміністрація надала поліграфічним підприємствам гарантійний лист на оплату їхніх послуг з друку бюлетенів. Ця пропозиція зараз на розгляді в юридичній службі ОДА.

До речі 30 листопада обиратимуть міського голову і мешканці Мукачевого, що на Закарпатті. Як відбувається там виборчий процес, розповів заступник голови мукачівської ТВК Анатолій Мальцев: — У нас ситуація з виборами така сама плачевна, як і у вас. Фінансування немає. Щоправда, списки виборців вже передали дільничним комісіям, які працюють, так би мовити, на громадських засадах. Що буде далі — ніхто не знає. Канцелярської продукції в нас теж немає, печатки не виготовлені. Та й угоди з постачальниками, які б надали ці товари «у кредит», поки не підписані. Єдине, що спромоглися зробити без фінансування, це домовитися з місцевою газетою про публікацію автобіографій та передвиборчих програм кандидатів на посаду міського голови.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також