Шукають ідеї: у Рівному оголосили конкурс про забудову на Щасливому

1560 0

Ми у соцмережах:

Шукають ідеї: у Рівному оголосили конкурс про забудову на Щасливому

Щоб новоселам жилося комфортно.

У Рівному оголосили проведення Всеукраїнського архітектурного конкурсу ідей - на кращу проєктну пропозицію забудови житлового кварталу і храмового комплексу собору Святого Великомученика Георгія Переможця у місті Рівне, - повідомляє міське управління містобудування та архітектури.

Організатори кажуть, що раціональні рішення ляжуть в основу розроблення детального плану території (ДПТ). Йдеться про дві земельні ділянки в районі мікрорайону на Щасливому та прилеглі території орієнтовною площею 2,8 га в районі вулиць Березової, Юрія Горліса-Горського та проєктної житлової вулиці.

              -   Мета проведення відкритого всеукраїнського архітектурного конкурсу – створення унікального комплексу, де гармонійно поєднуються величний Собор та вишуканий житловий квартал, які матимуть спільний архітектурно-ландшафтний простір. Зважаючи на всі особливості даного проекту важливо залучити якомога більше креативних та професійних архітекторів. Житлові будинки кварталу, що проектується, мають утворювати спільний архітектурний простір із Собором і поєднання це має бути оригінальним, можливо навіть сміливим, - йдеться на сайті конкурсу.

Ось, які побажання мають організатори конкурсу до тих, хто захоче проявити креативність та подати свою ідею:

 - Скоріше за все, ландшафтний простір навколо Собору не матиме парканів і буде зручний для людей які прийдуть до нього на службу святкову або навіть просто з дітьми погуляти чи книгу в затінку храму почитати. 

 - Собор має домінувати над всією забудовою, яка є поруч і умовно знаходитись в іншому кінці парку який починається перед ТЦ «Happy Mall».

 - В першій від Собору лінії будинків мають бути комерційні площі з кав’ярнями, магазинами, тощо…

 - Важливо також використати рельєф ділянки, та передбачити, в залежності від ситуації, або гаражі в цокольних поверхах або можливо ще якісь доцільні рішення паркування авто або ефективного використання прибудинкового простору в інший спосіб.

Цікавою перевагою для багатьох майбутніх власників помешкань, в проектуємому житловому кварталі, стане краєвид на озеро Басів Кут, який відкривається із західної сторони ділянки за малоповерховою приватною забудовою, - додають архітектори.

Детально з програмою та умовами конкурсу можна ознайомитися тут - http://konkurs.rivne.ua/


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також