Шукають ринки збуту для продукції, яку виготовляють незрячі рівняни

1762 0

Ми у соцмережах:

Шукають ринки збуту для продукції, яку виготовляють незрячі рівняни

Незважаючи на те, що більша частина людей з інвалідністю працездатного віку справляється з роботою не гірше зрячих, на жаль, знайти роботу для них майже неможливо. На захисті інтересів людей з інвалідністю по зору стоїть наше Рівненське учбово-виробниче підприємство УТОС.

Нещодавно міськи голова Рівного Олександр Третяк відвідав підприємство і познайомився з виробництвом та єдиною в нашому місті бібліотекою для інвалідів по зору та поділився побаченим на своїй фейсбук-сторінці.

На підприємстві УТОС в переважній більшості працюють незрячі люди. Відчутно, що працівники приходять на роботу із задоволенням і хорошим настроєм. В швейному цеху також працюють люди з вадами зору, шиють робочі рукавиці, фартухи, спецодяг, виготовляють різноманітні щітки.
Мене вразило знайомство з паном Павлом, який складає рулони туалетного паперу. Чоловік незрячий. Незважаючи на те що взагалі не бачить, виконує роботу вправно і з легкістю.
Люди прагнуть працювати, ледь виживають у конкурентному середовищі і шукають ринки збуту для продукції.
Важливо, що в нашому місті є підприємства, які дбають про те, щоб люди з особливими потребами могли себе реалізувати і почували себе соціально значимими.
Тож наша мета, як міської влади та всіх мешканців громади підтримувати розвиток соціальних підприємств в Рівному, щоб тим, хто поряд з нами жилося комфортніше та хоч трохи краще. 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також