Шукають учнів для «Ядерної школи РАЕС»

1467 0

Ми у соцмережах:

Шукають учнів для «Ядерної школи РАЕС»

Атомники вже оголосили набір учнів на 2018-2019 навчальний рік.

Вперше «Ядерна школа РАЕС» була організована торік. Її випускниками стали понад двадцять одинадцятикласників загальноосвітніх закладів м. Вараш та учні професійно-технічного училища РАЕС.

Унікальний проект, який проводився вперше в Україні, став яскравим прикладом якісної та ефективної профорієнтаційної роботи з молоддю, своєрідною платформою для підготовки майбутніх енергетиків ще зі шкільної парти. Слухачі «Ядерної школи РАЕС» не лише відвідали промисловий майданчик, а й ознайомились з особливостями виробничих процесів, принципами професіонального добору кадрів, пройшли стажування на виробничих посадах, визначившись у підсумку із майбутньою спеціальністю.

Цьогоріч навчання для школярів 9-11 класів навчальних закладів Володимирецького Рівненської та Маневицького районів Волині стартуватиме наприкінці жовтня. Управлінням освіти районів буде сформовано дві групи учасників – по одній з району, у складі 15-20 чоловік в групі. Для учнівської молоді створено спеціальний графік, аби процес навчання проходив максимально комфортно та ефективно. Заняття проводитимуться під час канікул. Насичена програма включає: лекції від провідних фахівців та інструкторів РАЕС, ділові ігри, спілкування із молодими спеціалістами енергогенеруючого підприємства; екскурсії в інформаційний та навчально-тренувальний центри, на промисловий майданчик та споруди атомної станції; спостереження за роботою керівників різних рівнів на робочих місцях. Учні будуть забезпечені усім необхідним.

Для старшокласників (9-11 класи) м. Вараш, а також учнів 2-3 курсів професійно-технічного училища РАЕС «Ядерна школа» стартуватиме вже на початку жовтня. Квота для навчальних закладів міста-супутника становить 2-3 учні від кожного закладу, середній бал яких складає не менше восьми. Для вступу кандидат повинен до 28 вересня поточного року підготувати та направити на електронну скриньку GalDV@rnpp.atom.gov.ua власну доповідь (піваркуша А-4) за темою «Чому я хочу навчатися в «Ядерній школі РАЕС». Курс проекту складає 50 годин.

Учням, які повністю пройшли усі заняття, будуть вручені сертифікати та пам’ятні подарунки, повідомляє веб-сайт РАЕС. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також