Шукають власника «Ліону»

5332 0

Ми у соцмережах:

Шукають власника «Ліону»

У центрі Рівного вже кілька років працює торговий центр "Ліон". Як стверджують в обласній архітектурно-будівельній інспекції — без будь-яких дозволів.

Лион Ігор Мічуда, керівник управління ДАБІ у Рівненській області: — Ми неодноразово намагалися з'ясувати, хто ж стоїть за цим будівництвом. Але навіть спільна перевірка з міліціонерами та працівниками управління містобудування та архітектури, яка була торік у жовтні, нічого не дала. У нас немає даних, що ця прибудова— ТЦ "Ліон" була офіційно здана в експлуатацію, а без цього закон забороняє її використання. Юрист цієї фірми пообіцяв принести нам документи, але досі так і не об'явився. Власників чи замовників ми теж в очі не бачили. У той час, коли його зводили, я ще не був керівником ДАБІ, а в місті не було призначено головного архітектора. Чому це будівництво "прогледіла" тодішня влада — для мене загадка. На засіданні міськвиконкому я звернувся до влади, поліції та прокуратури з проханням обмежити доступ до цього об'єкта. І додав ще цілий перелік подібних проблемних споруд, щодо яких є підозра, що їх теж звели з порушеннями: це кафе "Шапіто" на Міцкевича, 12, будівництво житлового будинку на вулиці Липинського, 55, реконструкція кафе на Соборній, 16/1, влаштування аптеки у житловому будинку на проспекті Миру, 4, будинок на Драгоманова, 32. Дієвий захід — опечатати двері і почепити бірочку з написом: "розірвеш — за це кримінальна справа". Тоді швидко знайдуться власники. Василь Зелінський, начальник рівненського міського відділу ГУ Нацполіції у Рівненській області: — Коли надійдуть матеріали від управління ДАБІ, тоді слідчі зможуть з'ясовувати обставини цієї ситуації, чи мала місце службова підробка, наприклад. Адже хтось зареєстрував на цю нерухомість право власності? І через це є правова колізія — спочатку це право власності треба спростувати, довести, що воно видано з порушеннями, бо будівництво не було здане в експлуатацію. Перевірку об'єкту можемо провести лише коли буде відкрито кримінальне провадження. До цієї ситуації має долучитися й прокуратура, бо це її справа слідкувати, чи були дотримані усі норми законодавства у будівельній сфері, коли зводили цю будівлю на Соборній.

Олена РАКС.
У держреєстрі фізичних та юридичних осіб ТзОВ "Торговий центр "Ліон" фігурує з 2012-го, власником його є Анатолій Онищук, син власника ресторану "Ліон", що у парку Шевченка.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також