Шуляк повернувся, щоб... потрапити за грати

1923 0

Ми у соцмережах:

Шуляк повернувся, щоб... потрапити за грати

Закінчився судовий процес стосовно двох жителів Зарічненського району. Навесні минулого року співмешканці обікрали дві оселі. Правоохоронці довели, що Руслана К. підмовила Анатолія П., на прізвисько Шуляк, пограбувати своїх рідних. І чоловік обікрав спершу дідуся підбурювачки, а згодом — її батьків.

Люди в чорному «Два чоботи — пара» — так можна охарактеризувати Анатолія та його співмешканку Руслану, яка, маючи двох доньок, 1991-го та 1994-го року народження, навіть про них не згадувала. Молодша проживала з її батьками, старша — з батьками колишнього чоловіка. Руслана ж мешкала з Анатолієм, неодноразово судимим чоловіком, який нещодавно повернувся з тюрми. Вони пиячили, та оскільки обоє були безробітними, звісно, не мали ні копійки, тому й вирішили підзаробити на оковиту. Напарники діяли за добре відпрацьованим планом. Одягнені в чорний одяг, вони близько першої ночі стояли під старенькою хатиною на хуторі Зачисте, де проживав 88-річний дід Руслани. Вибивши фанерну дошку у вхідних дверях, відчинили перші двері. Однак другі двері завбачливий пенсіонер на ніч підпирав поліном. Руслана у сінях на голову натягла чорну панчоху, щоб дід не впізнав. Проте дід Степан почув, що до оселі хтось пробрався. Тому взяв в руки сокиру та відкинув поліно. Однак належного опору непроханим гостям вчинити не зміг. Внучка з панчохою на голові декілька разів палицею вдарила господаря по голові. Сокира випала з немічних рук, а Анатолій заштовхнув потерпілого в кімнату, де ще додав стусанів та, погрожуючи фінкою, почав вимагати гроші. Дід Степан відразу упізнав раніше судимого односельчанина та непутящу онуку, хоч вона з темряви так і не вийшла. Однак пенсіонер не подав виду, схоже, зрозумів, що грабіжники готові його вбити. Витираючи з голови кров, яка заливала очі, віддав усі заощадження — близько трьохсот гривень. Коли співмешканці повернулися додому, Анатолій, щоб замести сліди, взяв Русланині кросівки і панчоху та кинув у грубку. Туди ж мали піти і його улюблені валянки з галошами. Однак злочинець пошкодував знищувати таке необхідне в селі взуття. І залишив такий вагомий доказ.

Пес став... співучасником злочину На жаль, гроші мають властивість швидко зникати. Тому вже через декілька днів Анатолій з Русланою готувалися йти на нову справу. До цього вони залучили свого товариша, односельчанина Володимира Л., щоб той допоміг виносити з оселі речі. Так, наступною жертвою стали... батьки організаторки, які виховували молодшу онуку. Пес Бровко радо зустрів Руслану на подвір’ї. А на чоловіків, від яких тхнуло спиртним, навіть уваги не звернув. Адже жінка, як завжди, принесла йому харчі. Чоловіки швиденько вибили віконну раму, і Руслана через отвір проникла всередину. Жінка по драбині вилізла на другий поверх, звідки знесла та подала співучасникам аудіомагнітолу «Шарп» і німецьку електричну циркулярку (паркетницю). Батько Руслани Федір, помітивши крадіжку, одразу зрозумів, що це робота його доньки, яку він і на поріг не пускає, та її співмешканця Шуляка. Адже у ніч крадіжки Бровко не загавкав, а донька добре знала, що родина мешкає в половині будинку, тому в іншій можна спокійно робити все, що заманеться. Викрадене злодії відразу ж віднесли до сусіднього села та залишили в помешканні Анатолієвої сестри Галини. Збути крадене злодії так і не встигли, бо за їх злочинними діями уже спостерігали працівники міліції. Підозрюваних затримали. Проти них одразу за двома статтями Кримінального кодексу України (ч.3 ст. 185 — крадіжка, поєднана з проникненням у житло, що завдала значної шкоди потерпілому, та ч.3 ст.187 — розбій, поєднаний із проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) порушили кримінальну справу. І хоча раніше судимий Шуляк свою вину так і не визнав, докази, зібрані під час слідчих дій, довели протилежне. Дубровицький районний суд оголосив вирок: Анатолія П. засудили до восьми років позбавлення волі, Руслану К. — до чотирьох.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також