Шустик — головний і вже не підозрюваний

2536 0

Ми у соцмережах:

Роман Шустик

Роман Шустик і надалі керуватиме обласним діагностичним центром. Конкурсна комісія минулого тижня одноголосно підтримала його кандидатуру — єдину, подану на конкурс. Про те, що торік п.Шустик перебував під слідством як підозрюваний у корупції, не згадували.

Роман Шустик керує діагностичним з 2015 року. Три роки тому його призначили на посаду як кандидата, який найбільше влаштовував і колектив, і обласну раду. На відміну від 2015-го, цього року конкуренції у п.Шустика не було. На сесії 27 липня обласні депутати затвердять рішення комісії та визначаться, на скільки підписувати контракт із лікарем — на три чи на п’ять років.

Після торішнього корупційного скандалу Роман Шустик значно активізував свою публічну діяльність і постійно звітує про роботу та зміни у діагностичному. Окрім того, навіть під час найгостріших звинувачень на його захист стало чимало рівнян, бо, перш за все, знають його як хорошого репродуктолога.

А нагадаємо, що звинувачували п.Шустика у вимаганні та отриманні 2000 доларів хабара за працевлаштування на посаду біолога. Гроші головний лікар діагностичного, як заявляли у червні 2017-го правоохоронці, брав частинами. Затримали його 1 червня, а долари вилучили із шафи у коридорі. Рівненський міський суд навіть обрав запобіжний захід — 60 днів під вартою — Романові Шустику, але апеляційний рішення скасував, тож у СІЗО п.Шустик і не був.

Розслідування спочатку вела військова прокуратура, але ще у липні 2017 року передала все обласній прокуратурі. У жовтні, коли про скандал призабули, справу закрили.

— Під час досудового розслідування прокуратура області провела усі необхідні слідчі та процесуальні дії, за результатами яких кримінальне провадження закрито на підставі п. 2, п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК України — у зв’язку із встановленням відсутності в діянні складу кримінального правопорушення та невстановленням достатніх доказів для доведення винуватості особи в суді і вичерпанням можливості їх отримати. Обґрунтованість і законність прийнятого процесуального рішення перевірено Генеральною прокуратурою України, — коментують у прокуратурі.

Читайте також: Хвороба Шустика

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також