Силою зараз нереально допомогти Маріуполю - Арестович (ВІДЕО)

2087 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Місто Маріуполь постійно обстрілюють та бомбардують російські окупаційні війська.

 Однак оборона міста із усіх сил тримається. Маріуполь уже називають українським Сталінградом часів Другої світової війни.

Через жахливі кадри усього, що відбувається з Маріуполем, люди закликають українську армію допомогти місту.

Радник Офісу Президента Олексій Арестович пояснив, чому такі заклики грають на руку ворогу:

- Це нормально, що люди не розуміються у військовій справі. Є ще другий варіант. Про допомогу Маріуполю кричать ті, які добре знаються у воєнній справі, але штучно спекулюють.

Найближчі підрозділі ЗСУ ведуть важкі бої у Волновасі. На них наступають переважаючі сили противника. Тому ні на яку деблокаду Маріуполя вони нездатні. У цих сил завдання самим вистояти.

Інші військові частини знаходяться за 100-120 кілометрів від Маріуполя. По-перше, їм потрібно пробити оборону противника там, де вони є. По-друге, ще треба буде пройти маршем 120 кілометрів. Вони не пройдуть цю відстань по голому степу. Їх просто розіб’є авіація з Криму та Ростовської області. Жодна армія світу не зможе таке втілити, навіть американська.

В цій зоні побудована дуже потужна протиповітряна оборона противника. Українська армія уже робила спроби допомогти Маріуполю з повітря. Нічого не вийшло. Військового рішення зараз для Маріуполя немає.

Зараз триває політико-дипломатичне врегулювання питання Маріуполя. В першу чергу, гуманітарної катастрофи. Президент України Володимир Зеленський найбільш проінформована людина в країні. Він прекрасно знає про ситуацію в Маріуполі. Десять днів тому він сказав, що Маріуполь для нього тема №1. Керівники церков, керівники держав світу, керівники міжнародних гуманітарних організацій над цим працюють. Уже вдалося домогтися, щоб російські війська відкрили коридор на виїзд із Маріуполя. Більше 40 тисяч людей уже покинули Маріуполь. Росіяни поки не пустили у сам Маріуполь гуманітарної допомоги.

Зрозумійте, що війна – це двосторонній процес. На ситуацію впливаємо і ми, і противник. Не завжди усе залежить від нас. Цю думку потрібно зрозуміти.

Сили оборони Маріуполя (ЗСУ, «Азов», Нацгвардія, поліція) ведуть успішну оборону Маріуполя. У світовій історії є маса прикладів, коли військові в набагато гірших ситуаціях успішно утримували оборону міста місяцями.

Проблема Маріуполя невійськова. Там просто відбувається геноцид мирних жителів. Таку кваліфікацію діям окупаційної армії дав Верховний суд ООН. І ніхто Маріуполя не здасть.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також