Сільська голова на Рівненщині вже не хоче авто за мільйон

1784 0

Ми у соцмережах:

Сільська голова на Рівненщині вже не хоче авто за мільйон

У Вербській громаді, що на Дубенщині, вирішили придбати службовий автомобіль для голови. Сільрада передбачила на купівлю авто майже мільйон гривень в бюджеті громади. Торги з придбання легковика відбулися 6 грудня. Оскільки був лише один учасник — рівненське ТОВ «Вікекспо», то з ним і було укладено договір на придбання «Skoda Octavia A8» за 995 тисяч гривень. Коли ж про дорогу покупку стало відомо мешканцям майже п’ятитисячної громади, здійнявся скандал. Тож договір цей довелося розірвати.

Каміла Котвінська, голова Вербської громади:

— Сільська рада потребує службового транспорту. Після обрання на посаду я постійно пересувалася на власному автомобілі, який купила ще тоді, коли була директором школи. Але з початком повномасштабного вторгнення у нас з’явилася велика потреба в автомобілі. Зараз у Польщі маємо п’ять громад, з якими співпрацюємо. На моєму автомобілі, який ламається, далеко не заїдеш, не говорячи уже про поїздки за кордон. Однак нам потрібно якось привозити гуманітарну допомогу. Щодня малозабезпечені люди та члени родин військових приходять у сільську раду, щоб отримати цю допомогу. Коли стало відомо, що з моїм автомобілем великі проблеми, то наші місцеві депутати ухвалили рішення про придбання нового авто для працівників міської ради. Тоді я відвідала автомобільні салони. З’ясувалося, що найдешевшим авто є «Skoda Octavia», вартість якої складає 950 тисяч гривень. Це ніякий не елітний автомобіль. Я обирала найдешевший. Але після великого обурення людей договір про купівлю цього автомобіля було розірвано. Через те, що я не маю особистого авто, то буду просити транспорт у місцевих підприємців.

З початку війни автомобілі за бюджетні гроші купували не тільки у Вербській громаді. Але судячи з інформації на «Прозорро», для сільської голови у Вербі обрали найдорожчий. За цей час, зокрема, Дубенська райдержадміністрація придбала за 675 тисяч гривень «Fiat Doblo Combi Maxi», Деражненська районна лікарня купила санітарний медавтомобіль за 949,5 тисячі гривень, Радивилівська міська рада купувала за 696 тисяч гривень «Renault Express».

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також