Сільським головам дають більше

2137 0

Ми у соцмережах:

Сільським головам дають більше

Минулого тижня правоохоронці затримали на хабарах одразу двох посадовців – сільського голову у Володимирецькому районі та заступника начальника виконавчої служби у Костопільському. За твердженням поліцейських, хабарі для сільських голів на Рівненщині більші.

Степангородського сільського голову затримали 21 листопада. Як повідомила опісля прес-служба управління захисту економіки, 47-річний Віталій Наконечний взяв 1100 доларів США у підприємця. «Неправомірну вигоду», кажуть у поліції, сільський голова вимагав сам – «за невжиття заходів та неперешкоджання у здійсненні підприємницької діяльності».

Затримали п. Наконечного, коли він отримував другу частину хабара. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Проте справа до суду аби потрапила за кілька місяців. Тим паче, що подібні матеріали і в судах вивчають довго. До прикладу, досі не поставлено крапку у справі обарівського сільського голови Івана Тимощука, який у 2014 році взяв 18 тисяч доларів (на той час – понад 500 тисяч гривень) за виділення землі неподалік Рівного.

А у Віталія Наконечного є ще й «пом’якшуючі» обставини – він багатодітний батько. Відповідно до його декларації, у нього є чотири сини та донька. Родина Наконечних не має власного майна, а на посаді голови торік п. Наконечний заробив трохи більше 55 тис. грн., тобто отримував менше 5000 грн. на місяць.

Уже наступного дня після затримання у Степангороді оперативники управління захисту економіки працювали у Костополі. Там затримали заступника начальника районного відділу державної виконавчої служби Вадима Сягровця – на хабарі у 13 тисяч гривень, тобто менше 500 доларів.

За твердженням правоохоронців, посадовець вимагав гроші, аби закрити виконавче провадження та не арештовувати майно хабародавця, ім’я якого не розкривають.

Пана Сягровця, як і сільського голову, затримали під час отримання другої частини хабара. У його речах виявили 11 тисяч «маркованих» гривень. Відкрили кримінальне провадження правоохоронці за тією ж статтею. Якщо вину виконавця та сільського голови буде доведено, їх можуть засудити на термін від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Додамо, що відповідно до декларації пана Сягровця, у нього немає жодного майна. Квартира у Костополі, площею 68 «квадратів», та BMW 530 2003 року випуску зареєстровані на дружину, яка є підприємницею. Торік п. Сягровець отримав на посаді 141 тис. грн.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також