Сільському голові повідомили про підозру за фактом незаконного придбання та перевезення бурштину

1924 0

Ми у соцмережах:

Сільському голові повідомили про підозру за фактом незаконного придбання та перевезення бурштину

Нагадаємо, що ще у січні спецпризначенці зупинили неподалік Рівного автомобіль Renault Trafic 36-річного голови сільради села Залужжя Дубровицького району Віктора Олексієвця. І виявили в авто три мішки, наполовину заповнені добірним бурштином. На кожному була записана фракція каменю та вага мішка — 10 кг. Камінь вилучили і повезли на експертизу, відносно голови сільради відкрили кримінальне провадження.

Сьогодні прокуратура області повідомила про підозру 36-річному голові сільради, який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 240-1 КК України (незаконне придбання, зберігання та перевезення бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, вчиненому у значних розмірах).

Пресслужба прокуратури Рівненської області повідомила РВ, що за версією слідства, вказана особа незаконно придбала та зберігала у салоні його транспортного засобу бурштин загальною вагою 33 кілограми, ринковою вартістю понад 600 тис. грн., який вилучено у січні 2020 року правоохоронцями.  Слідчим суддею Рівненського міського суду на вилучене майно накладено арешт.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР Національної поліції України.

Читайте більше: Голова сільради на Рівненщині та три мішки бурштину


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також