Сім підприємств Рівненщини погасили борги перед своїм працівниками, а вісімдесят - ще ні

689 0

Ми у соцмережах:

Сім підприємств Рівненщини погасили борги перед своїм працівниками, а вісімдесят - ще ні

Стан заборгованості із виплати зарплати на підприємствах та заходи щодо врегулювання обговорили під час онлайн засідання міжвідомчої робочої групи під керівництвом першого віце-прем’єр-міністра України - міністра економіки України Юлії Свириденко.

Про шляхи розв’язання проблем із виплатою заробітної плати на найбільших підприємствах-боржниках Рівненщини поінформував заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

- Динаміка заборгованості рухається у бік зменшення. За останніми оперативними даними, заборгованість із заробітної плати зменшилася у порівнянні з листопадом на 3,1 мільйони гривень. В повному обсязі виплачено борги працівникам 7 підприємств області. Разом з тим, 14 підприємств ще не виплатили усі суми своїм працівникам і продовжують боргувати понад 25 мільйонів. В області і далі вживаються заходи на зменшення заборгованості, - зазначив Ігор Тимошенко.

Зокрема, погашення заборгованості на Рівненському авторемзаводі відбувається за рахунок реалізації майна підприємства. За останні три місяці працівникам виплачено понад 3 млн грн заборгованої заробітної плати.

На зменшення суми боргів в Острозькій обласній психіатричній лікарні спрямують 6,8 млн грн з обласного бюджету, вплине також і оптимізація структури закладу.

Динаміка у бік зменшення заборгованості рухається і на ОКП «Міжнародний аеропорт «Рівне». На останній сесії для закладу виділили близько 2 млн грн.

Серед боржників, зокрема: ДП ДГ «Білокриницьке» ІСГ Західного Полісся НАНУ, ТОВ «Прикарпатзахідтранс». Шляхи виходу із ситуації обговорюються під час зустрічей із керівниками підприємств-боржників. Перебуває на контролі виконання графіків погашення заборгованості на економічно активних підприємствах області.

Загалом упродовж року на засіданнях тимчасових комісій заслухали 80 керівників-боржників, останніх попередили про персональну відповідальність за порушення строків виплати зарплати, повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також